Rămâi conectat

Ştirea zilei

Emilian Cutean, fost deputat PSD de Alba, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul deputat PSD Emilian Cutean a fost condamnat definitiv, de către Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de detenţie pentru fraudarea Guvernului cu peste 200 de mii de lei, într-o perioadă în care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR). Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, recursurile lui Emilian Cutea şi a fostului director economic al Secretariatului, Daniela Sbârcea, astfel că aceştia rămân cu pedepsele aplicate de Judecătoria sectorului 1 Bucureşti. Judecătoria l-a condamnat, în 15 iunie 2009, pe Emilian Cutean la cinci ani de detenţie, iar pe Daniela Sbârcea la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Emilian Cutean a fost deputat PSD de Alba în perioada 2004-2008. El a încercat să mai obţină un mandat în toamna anului 2008 când a candidat în Colegiul Zlatna-Cugir, însă nu a obţinut suficiente voturi.

Potrivit acuzării, în cursul lunii decembrie 2004, când Cutean nu mai avea calitatea de secretar de stat la SSPR, fiind eliberat din această funcţie în data de 20 decembrie 2004, a dispus plata unei sume de 2,995 684 miliarde lei vechi (ROL) în contul unei asociaţii de revoluţionari, intitulată Asociaţia „Club 22”, al cărei preşedinte era. Plata s-a făcut în condiţiile în care nu exista un angajament legal care să justifice efectuarea plăţilor şi utilizarea fondurilor ori vreun program structurat adoptat de guvern la propunerea SSPR şi care să aparţină revoluţionarilor. Din această sumă inculpatul, fiind singurul care avea drept de semnătură în numele asociaţiei, a achitat 945.778.886 lei vechi (ROL) cu titlu de chirie restantă, pentru imobilul deţinut de asociaţie, imobil în care locuia şi el, iar diferenţa a folosit-o pentru constituirea unui depozit bancar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea