Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un autocar cu 47 de copii din Polonia, implicat într-un grav accident pe DN 1, la Câlnic

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri dimineaţă, la ora 11.50, pe DN 1, la km 361+500 m, în zona Câlnic, un autocar înmatriculat în Polonia, care transporta 54 de persoane, din care 47 de copii, s-a izbit de un autotractor care a frânat brusc în faţa sa. Autocarul circula pe sensul de mers Sibiu-Sebeş. Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, inspectorul principal de poliţie Luminiţa Prodan, poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului au stabilit că accidentul s-a produs din cauza şoferului autocarului care nu a păstrat o distanţă regulamentară în mers faţă de TIR-ul care a aprins luminile de avarie şi a frânat brusc în faţa sa. Mai mult, autocarul încărcat cu copii, care a frânat brusc la rândul său, a fost izbit din spate şi de o maşină înmatriculată în Ungaria. După sesizarea făcută la 112, la faţa locului s-au deplasat urgent cele două echipaje de patrulare mobilă de pe DN 1 şi DN 7 ale Serviciului de Poliţie Rutieră din IPJ Alba şi poliţiştii rutieri din Sebeş. În zonă circulaţia a fost restricţionată aproximativ două ore, pe un singur sens de mers. (N.I.T.)
lLa solicitarea ISU Alba, prefectul a activat Planul roşu de intervenţie
În urma accidentului de la Câlnic, în care au fost răniţi 16 copii şi doi adulţi, în timp ce aceştia se întorceau acasă de la un festival din Bulgaria, conducerea ISU Alba a cerut prefectului Ştefan Bardan activarea Planului roşu de intervenţie, ne-a declarat mr. Florin Zecheru.
ISU Alba a amenajat la faţa locului un punct medical avansat, cu corturi de acordare a primului ajutor şi de triaj al victimelor. De asemenea, au fost suplimentate efectivele de la Unitatea de Primire Urgenţe şi Salvare. Astfel, 6 ambulanţe ale SJA Alba au venit de la Aiud pentru a sprijini cele 2 echipaje SMURD la transportul răniţilor către spitalele din Alba Iulia şi Sebeş. Totodată, a fost organizat un punct de primire a celorlalţi pasageri, care vor fi cazaţi la Colegiul Naţional „Lucian Blaga”, unde vor beneficia de hrană, apă şi asistenţă medicală şi psihologică. Nu în ultimul rând, s-a luat legătura cu Ambasada Poloniei, care a fost anunţată despre producerea accidentului.  (R.G.)
*Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba şi Spitalul Municipal Sebeş în alertă
Ca urmare a accidentului produs în zona comunei Câlnic şi a activării planului roşu de către Prefectura Alba, în spitalele din Alba Iulia şi Sebeş a fost declanşat planul alb. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a fost suplimentat numărul medicilor de urgenţă, cadrele medicale fiind chemate de acasă. Cadrele de la Serviciul de Ambulanţă au făcut trierea celor răniţi. Astfel un număr de cinci copii şi un adult au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Alba, fiecare pacient beneficiind de investigaţii de specialitate pentru identificarea eventualelor probleme medicale. Copiii au prezentat doar echimoze, fiind însă traumatizaţi ca urmare a accidentului. Aceştia au rămas internaţi sub supraveghere medicală la Secţia de Chirurgie a unităţii sanitare. În ceea ce priveşte adultul, acesta prezenta dureri toraco-abdominale, fiind singura persoană accidentată grav. Acesta a rămas internat la Chirurgie pentru efectuarea de investigaţii. La spitalul din Sebeş au ajuns 11 copii şi un adult, aceştia suferind în urma impactului traumatisme minore.  (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea