Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Umilinţă în ultimul test amical

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La ultima repetiţie înaintea startului ediţiei 2011-2012 a Ligii a 2-a (sâmbătă, acasă cu CSM Rm Vâlcea), FC Unirea Alba Iulia a fost umilită la Alba Iulia, eşec dezastruos cu scorul de 3-0 (1-0) în faţa colegei de serie Arieşul Turda, golurile vizitatorilor fiind semnate de Jefferson (20), Tilincă (67) şi Boroştean (80 din penalty). Pentru amfitrioni au evoluat: Pascal – Bâlu, Potopea, Bumbac, Al. Giurgiu – Ol. Bucur, Pleniceanu, D. Militaru, Sg. Costea – S. Mureşan, Pecarov (au mai intrat Lasc, Vl. Ignat, Cl. Oara, Ciofu, M. Oprea, Drida, Cl. Vasile, Ov. Muntean, Mariş, ultimii trei în probe, s-a renunţat). Divizionara secundă a arătat carenţe mari, iar prestaţia etalată a demonstrat că alb-negrii au parte de un campionat în care vor suferi teribil în condiţiile în care lupta pentru evitarea retrogradării va lovi din plin echipa din Cetatea Marii Uniri. Cert este că albaiulienii suferă la toate capitolele, întăririle mult aşteptate, Y. Camara, Petcuţ şi Drida (arădeanul intră în calcule pentru întărirea unui efectiv precar) fiind aşteptate cu sufletul la gură de FC Unirea.
lNicuşor Stanciu foarte aproape
de FC Vaslui
Mijlocaşul Nicolae Stanciu (18 ani, Unirea Alba Iulia) va parafa săptămâna viitoare un angajament cu FC Vaslui, reprezentanţii echipei lui Poromboiu fiind aşteptaţi marţi la Alba Iulia. „Avem un acord de principiu cu domnul Porumboiu, mai trebuie să stabilim anumite detalii. Mai mult ca sigur până cel târziu miercuri sau joi se va face transferul”, a spus Marian Sarmeş, preşedintele CA al FC Unirea Alba Iulia pentru www.liga2.ro. FC Unirea speră să obţină minimum 200.000 de euro pentru a-l ceda pe internaţionalul albaiulian, ce a făcut furori la loturile naţionale în această vară. Moldovenii au interdicţie la transferuri până în 10 septembrie, când pot lua numai jucători liberi, dar e foarte posibil să-l achiziţioneze pe Nicuşor Stanciu, să plătească o anumită sumă de bani şi să-l lase să joace în toamnă la Alba Iulia.
lStelian Gherman – instalat „principal” în „Cetate”
Rezultatele dezamăgitoare din partidele de verificare şi mai ales dezastrul cu Arieşul îi îndeamnă pe şefii Unirii la instalarea unui nou antrenor pe banca tehnică. Primul nume vizat a fost Stelian Gherman, tehnicianul clujean ce a mai activat la Alba Iulia, inclusiv în Divizia A, în turul sezonului 2004-2005. Gherman era aşteptat pe Ampoi de o altă echipă judeţeană, CS Zlatna. Gherman a negociat duminică cu şefii Unirii, a acceptat propunerea şi ieri după-amiază a condus primul antrenament. În stafful său mai sunt incluşi Adorian Himcinschi – secund şi Raul Unchiaş – antrenor cu portarii. „E foarte dificilă situaţia Unirii, dar nu mă tem. Ne-am înţeles pe un contract pe două sezoane şi sperăm să îndeplinim obiectivul – evitarea retrogradării”, a declarat Gherman, care ultima dată a activat în 2009 ca director tehnic la „U” Cluj. Pe lista posibililor „principali” s-au mai aflat, printre alţii, Aurel Şunda, Marian Bondrea, Cornel Ţălnar, Ionel Gane şi Adrian Falub. Surprinzător, antrenorul Gabriel Rotaru, care a încheiat campionatul trecut şi a condus Unirea până sâmbătă, nu a fost păstrat în efectivul băncii tehnice. Gabriel Rotaru a primit o adevărată lovitură, acesta fiind cel mai vechi component al Unirii, cariera sa de portar încetase din 2006. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, deplasări pentru albaiuliene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, ultimele apariții în fața fanilor, și deplasări pentru albaiuliene. CSU Alba Iulia va intra în vacanță după acest duel de la Mediaș. Se apropie vacanța pentru conjudețenele care activează în Seria 9 din eșalonul terț. În etapa a 9-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea