Tur modest pentru Unirea Alba Iulia | Divizionara terță iernează în zona “nisipurilor mișcătoare”

Unirea Alba Iulia a avut un tur modest în Seria a 5-a a eșalonului terț, formația din Cetatea Marii Uniri iernând pe poziția a 12-a, cu numai 16 puncte strânse în prima parte a campionatului, în cele 15 runde disputate.

“Alb-negrii” sunt, la mijlocul stagiunii, în apropierea zonei minate a ierarhiei, parcursul fiind unul modest pentru formația preluată în vară de antrenorul Mihai Manea. Cu minus 5 în clasamentul adevărului, uniriștii au încheiat un an 2019 extrem de dificil în plan financiar, trăit mereu cu restanțe acumulate. Zestrea deloc mulțumitoare este cauzată de randamentul dezamăgitor din deplasare, în jocurile disputate pe terenuri străine albaiulienii cucerind numai două puncte (cea mai modestă formație a seriei din acest punct de vedere, singura ce nu a câștigat în deplasare). Spre comparație, anul trecut Unirea se situa pe poziția a 9-a în Seria a 4-a, cu 19 puncte (tot atâtea câte a totalizat în retur, când a evitat retrogradarea după ultima etapă), asta în condițiile în care visa la promovarea în Liga a 2-a!

Raportat la precedentele ediții, gruparea albaiuliană a înregistrat unul dintre cele mai slabe parcursuri începând din 2016, când a revenit în Liga a 3-a (întrecută la acest capitol de zestrea din toamna anului 2016, când s-a iernat tot pe locul al 12-a, cu 12 puncte strânse în 13 jocuri).

Categoric am rămas datori după turul campionatului, atât suporterilor albaiulieni, dar mai ales nouă! Au fost fluctuații foarte mari, am pierdut mult prea ușor puncte, din cauza lipsei atitudinii și a concentrării”, a recunoscut antrenorul Mihai Manea, după turul stagional.

*2019, anul restanțelor…

Cu numeroase probleme în privința asigurării bugetului și implicit a liniștii, Unirea Alba Iulia a reclamat la UEFA clubul saudit Al Ahli Jeddah pentru banii cuveniți în contul transferului lui Nicolae Stanciu, a primit o decizie favorabilă și așteaptă în aceste zile să-și încaseze drepturile (peste 200.000 de dolari), pentru a mai achita din restanțe. Aceasta în contextul în care jucătorii Unirii și-au primit în această toamnă câteva salarii restante din banii veniți de la Slavia Praga, tot în contul transferului internaționalului român.

De reglarea acestor probleme, respectiv de încasarea banilor din Arabia Saudită, depind toate aspectele fotbalistice ale perspectivei: reluarea antrenamentelor, cantonament centralizat, campania de achiziții, plecări din lot etc. Asta întrucât fotbaliștii au intrat în vacanță fără a fi cu drepturile la zi, sunt luni bune de întârzieri și orice strategie este blocată în acest moment.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...