Rămâi conectat

Sport

Trupul neînsufleţit a lui Dragoş Damian ajunge vineri în ţară, înmormântarea va fi duminică, 1 iunie, la Partoş

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inter Ciugud aşteaptă să-şi plâDragos Damianngă căpitanul, pe Dragoş Damian, tânărul în vârstă de 22 de ani decedat joia trecută într-un tragic accident rutier petrecut în Franţa. Repatrierea corpului neînsufleţit a durat, din pricina formalităţilor, mai mult decât se anticipa. Firma specializată din Oradea se afla miercuri în Franţa, în aşteptarea ultimelor documente necesare transportului spre ţară, spre seară plecându-se spre România. Trupul neînsufleţit va ajunge vineri, la Alba Iulia, în funcţie de acest fapt fixându-se şi ziua înmormântării, pentru duminică, 1 iunie, de Ziua Copilului, la cimitirul din Partoş, cartierul municipiului albaiulian.

Dispariţia prematură a acestui tânăr a îndoliat lumea sportului din judeţ, în mediul virtual fiind sute de mesaje de compasiune în memoria fostului căpitan al echipei de Liga a IV-a. De altfel, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba a decis ca întrecerea judeţeană dedicată celor mai mici fotbalişti să fie denumită „Campionatul Speranţelor Dragoş Damian”. În plus, la finala Cupei României, de la Galda de Jos, cu Dalia Sport Daia Română, din 7 iunie, coechipierii săi de la Inter Ciugud vor purta tricouri speciale, inscripţionate cu poza sa şi mesajul „Pentru Dragoş”.

*A început sub aripa lui Kalanyos, coleg cu N. Stanciu, Al. Giurgiu şi Fl. Ilie!

Dragoş Damian a desluşit tainele sportului cu balonul rotund la grupele de copii ai Unirii Alba Iulia, sub comanda lui Alexandru Kalanyos. „Din câte îmi amintesc avea în jur de 13 ani când s-a prezentat la antrenamente. Era un băiat foarte serios, modest şi respectuos, am rămas în relaţii foarte bune. Dispariţia sa prematură a însemnat o veste şocantă”, a precizat antrenorul Kalanyos. În 2007, la o etapă zonală de la Blaj, într-o competiţie juvenilă, Dragoş a jucat toate partidele, avându-i colegi în respectiva generaţie pe Nicuşor Stanciu, Alexandru Giurgiu, Florin Ilie, Alexandru Man sau Vlad Răducanu.

*Din 2011, la Inter Ciugud

După o trecere prin curtea Europei Alba Iulia, Dragos Damian şi-a legat destinul de Inter Ciugud, unde a ajuns în 2011. În culorile „alb-albastru” ale inimoasei formaţii a cunoscut satisfacţia promovării în Liga a IV-a în 2012, jucând fotbal, în cele mai multe din cazuri cu banderola de căpitan pe braţ, până în 4 mai 2014, partida cu Metalul Aiud, pe teren propriu. ”Pe lângă fotbal, a doua sa pasiune a fost creşterea şi dresajul câinilor. De multe ori, în weekenduri, când aveam meciuri lipsea, pentru că era, din acel motiv, la diverse competiţii internaţionale”, povestesc apropiaţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea