Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Tragedia din Apuseni: Cine îi va îngriji pe copiii rămași orfani de mamă. Ce se va întâmpla cu nou-născutul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tragedia din Apuseni: Cine îi va îngriji pe copiii rămași orfani de mamă. Ce se va întâmpla cu nou-născutul

Cei șapte micuți din comuna Scărisoara care au rămas fără mamă, au fost preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

Citește și: Povestea emoționantă a celor șapte micuți din Apuseni care au rămas orfani de mamă. Băiatul cel mare avea grijă de cei mici ca un părinte

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit reprezentanților DGASPC Alba, în data de 5 februarie 2023, Primăria comunei Scărișoara a solicitat sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba în vederea instituirii unei măsuri de protecție specială pentru 7 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 zile și 12 ani, ca urmare a decesului mamei acestora.

Citește și: Tânăra femeie de 33 care a DECEDAT, a născut acasă, într-un cătun izolat din Apuseni. A lăsat în urma 7 copii

Echipa de intervenție a DGASPC Alba, formată din asistent social și psiholog, cu ajutorul reprezentanților IPJ Alba – Poliția orașului Câmpeni, ISU Alba – Stația de Pompieri Câmpeni și primăriei Scărișoara, a preluat de la domiciliu 6 copii, cel mai mic copil fiind deja internat în spitalul din Câmpeni.

Pentru cei 6 copii s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență prin dispoziția directorului general al DGASPC Alba.

Citește și: Tragedia din Apuseni. Cei șapte copilași care au rămas fără mamă, preluați de DGASPC Alba: „Vom avea grijă de ei”

Astfel, pentru 4 copii s-a dispus măsura plasamentului la asistent maternal profesionist, iar pentru 2 copii plasamentul în familia lărgită, respectiv la o mătușă paternă și la nașii părinților.

De asemenea, după clarificarea situației juridice și externarea din spital, nou-născutul va fi ocrotit la un asistent maternal profesionist.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 7 MAI 2024: 390 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 7 MAI 2024: 390 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea