Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tragedia din Apuseni. Cei șapte copilași care au rămas fără mamă, preluați de DGASPC Alba: „Vom avea grijă de ei”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tragedia din Apuseni. Cei șapte copilași care au rămas fără mamă, preluați de DGASPC Alba: „Vom avea grijă de ei”

Cei șapte copii din comuna Scărisoara care au rămas fără mamă, vor fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, de ei urmând să aibă grijă asistenții maternali.

Citește și: Tânăra femeie de 33 care a DECEDAT, a născut acasă, într-un cătun izolat din Apuseni. A lăsat în urma 7 copii

Deocamdată au fost preluați șase dintre copii în seara zilei de duminică, în jurul orei 19.00, iar noul născut va ajunge la DGASPC de îndată ce medicii vor da undă verde, bebelușul fiind internat la spital.

„Noi am preluat cei șase copii și urmează să-l preluăm și pe cel din spital odată ce suntem anunțați că este stabilizat. Vor fi în sistem, la asistenți maternali și vom avea grijă de ei. Copii sunt bulversați și de decesul mamei și de scoaterea din mediul în care au crescut, însă se vor echilibra. Astăzi vom lua legătura cu medic de familie sau la spital dacă trebuie să intervenim la vreunul din ei dar o să-i stabilizăm”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Frăcea Valentin, directorul DGASPC Alba.

Citește și: Tragedie în Apuseni: Femeia de 33 de ani a decedat. Era la a 7-a naștere, ultimul copil fiind abia născut de 3 zile

YouTube video

Reamintim că în dimineața zilei de 5 februarie, un echipaj SMURD a fost solicitat pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane inconștiente din localitatea Scărișoara, însă condițiile meteo au îngreunat misiunea salvatorilor.

Drumul blocat de zăpadă nu a făcut misiunea salvatorilor mai ușoară, aceștia fiind nevoiți să apeleze la șenilate pentru a putea ajunge la casa femeii. În momentul ajungerii echipajelor, femeia era în stare de inconștiență. Aceasta a fost preluată de medici, împreună cu fetița de doar 3 zile și duse la spital. Câteva zeci de minute mai târziu, femeia a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au început manevrele de resuscitare care, din nefericire, nu au avut succes, fiind declarat decesul femeii.

Din informațiile obținute de ziarulunirea.ro, în ziua când femeia a născut, un echipaj medical s-a deplasat la Dos pentru a o transporta la spital pentru a primi asistență specifică după naștere. Mama celor 7 copii a refuzat categoric să fie dusă la unitatea spitalicească, rămânând la domiciliu cu familia.

Aceleași surse au mai menționat pentru ziarulunirea.ro că tânăra ar fi avut probleme după naștere, fapt care a dus la agravarea stării de sănătate și în cele din urmă la decesul acesteia.

Important de menționat este faptul că familia locuiește într-o casă izolată din satul Dos, comuna Scărișoara, iar vecinii cei mai apropiați locuiesc la aproape un kilometru distanță. Din nefericire, acesta a fost un factor negativ în misiunea de salvare desfășurată de echipa SMURD care a fost chemată în duminică dimineața pentru a acorda primul ajutor mamei. Din centrul comunei Scărișoara, până la casa în care locuia femeia, în condiții de iarnă, pe jos se face circa 2 h.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea