Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Povestea emoționantă a celor șapte micuți din Apuseni care au rămas orfani de mamă. Băiatul cel mare avea grijă de cei mici ca un părinte

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Povestea emoționantă a celor șapte micuți din Apuseni care au rămas orfani de mamă. Băiatul cel mare avea grijă de cei mici ca un părinte

O tragedie fără margini s-a petrecut în ziua de duminică, 5 februarie, în satul Dos, din comuna Scărișoara, unde o femeie de 33 de ani a decedat, lăsând un urmă șase fete și un băiat, cel mai mic fiind născut în urmă cu patru zile.

Citește și: Tragedia din Apuseni. Cei șapte copilași care au rămas fără mamă, preluați de DGASPC Alba: „Vom avea grijă de ei”

În urmă cu patru zile, mai exact joi, 2 februarie, noaptea, femeia a născut acasă o fetiță sănătoasă, de aproape 4 kilograme. Potrivit unor surse ziarulunirea.ro, aceasta nu era la prima naștere acasă, penultimul copil fiind născut tot în locuința mamei din cătunul din Apuseni.

Din 2019, familia a fost vizitată de mai multe ori pe an de oameni cu suflet mare, care le duceau provizii si ce mai aveau nevoie pentru traiul de zi cu zi.

Baiatul cel mare, în vârstă de 12 ani acum, era ca un părinte pentru frații lui mai mici și ce este mai emoționant e faptul că el avea grijă de ceilalți de la o vârstă și mai fragedă.

Citește și: Tragedie în Apuseni: Femeia de 33 de ani a decedat. Era la a 7-a naștere, ultimul copil fiind abia născut de 3 zile

de minute mai târziu, femeia a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au început manevrele de resuscitare care, din nefericire, nu au avut succes, fiind declarat decesul femeii.

„Povestea de azi este una tristă.

Pe Maria si Adrian i-am cunoscut in noiembrie 2018. Ne vorbise despre ei, cu multă căldură sufletească, Alin Purda . O familie cu 6 copilași, ultimul abia născut.

Povestea nașterii copilașului m-a șocat: in anul 2021, in România europeană, Maria a născut singura, la 6 dimineața, in creierii munților, asistată de propria familie. Câteva ore mai târziu a coborât in vale, in vatra satului pentru îngrijiri.

Am aflat și că băiatul cel mare învață bine, copilașii merg la școală si la grădiniță asa cum pot.

Citește și: Tânăra femeie de 33 care a DECEDAT, a născut acasă, într-un cătun izolat din Apuseni. A lăsat în urma 7 copii

Era musai să le dăm o mână de ajutor. N-am putut urca la ei din cauza drumului impracticabil, chiar și pentru mașinile de teren cu care pornisem pe coclauri. Așa ca au coborât ei cu căruța trasă de cal. Maria era zâmbitoare și plină de viață. Vorbea cu bucurie de copilașii ei. Nou născutul era bine și cuminte, cei mai maricei la fel.

Februarie 2023: Maria a născut din nou singură, in creierii munților, asistată doar de propria familie. De data aceasta n-a mai putut coborî. In Apuseni e iarnă grea, drumul este impracticabil.

Cu greu au urcat cei de la ISU Alba, duminică, 5 februarie. Au reușit să coboare nou născutul, e bine, a fost transportat la Câmpeni.

Dar pentru Maria a fost prea târziu. Cu toate eforturile echipajului, timpul a înghețat pentru ea într-o zi de iarnă grea în munți.

Gândul meu se îndreaptă spre cei 7 copilași cu speranța că le va purta cineva de grijă. Cu totul întâmplător, zilele trecute tocmai vorbeam cu Alin despre băiatul cel mare și silitor și ii spuneam că mi-aș dori să își croiască un drum frumos in viață, să fie un model și sprijin pentru frățiorii lui. Deși e doar un copil și el, mă rog să îi Dumnezeu putere și înțelepciune să reușească.

Dumnezeu sa te ierte și sa te odihnească în pace Maria!”

Important de menționat este faptul că familia locuiește într-o casă izolată din satul Dos, comuna Scărișoara, iar vecinii cei mai apropiați locuiesc la aproape un kilometru distanță. Din nefericire, acesta a fost un factor negativ în misiunea de salvare desfășurată de echipa SMURD care a fost chemată în duminică dimineața pentru a acorda primul ajutor mamei. Din centrul comunei Scărișoara, până la casa în care locuia femeia, în condiții de iarnă, pe jos se face circa 2 h.

Drumul blocat de zăpadă nu a făcut misiunea salvatorilor mai ușoară, aceștia fiind nevoiți să apeleze la șenilate pentru a putea ajunge la casa femeii. În momentul ajungerii echipajelor, femeia era în stare de inconștiență. Aceasta a fost preluată de medici, împreună cu fetița de doar 3 zile și duse la spital. Câteva zeci de minute mai târziu, femeia a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au început manevrele de resuscitare care, din nefericire, nu au avut succes, fiind declarat decesul femeii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea