Rămâi conectat

Sport

Topul antrenorilor din judeţ, în ediţia trecută a Ligii a 3-a | Călin Moldovan (Metalurgistul Cugir), cel mai bun „principal” din Alba

Publicat

în

Alba a avut 4 reprezentante în ediţia precedentă a Ligii a 3-a, repartizate în două serii diferite, a 4-a (Industria Galda de Jos, Performanţa Ighiu şi AFC Unirea Alba Iulia) şi a 5-a (Metalurgistul Cugir). Interesant din punct de vedere este topul judeţean al antrenorilor din eşalonul terţ, o ierarhie ce relevă suficiente aspecte în privinţa activităţii şi rezultatelor „principalilor” de pe băncile tehnice.

Concluzia este una certă: Călin Moldovan este primul în respectiva ierarhie, ce cuprinde şase nume, antrenorul Metalurgistului Cugir ocupând întâia poziţie atât ca şi clasare, dar mai ales ca procentaj al punctelor acumulate, din totalul punctelor puse în joc.

Două dintre combatante au încheiat stagiunea cu acelaşi antrenor care a început campionatul, Metalurgistul Cugir – Călin Moldovan şi Industria Galda de Jos – Paul Ciucă. La Performanţa a fost cea mai mare vânzoleală în sezonul trecut, cu trei antrenori, iar Unirea Alba Iulia a mutat în pauza dintre tur şi retur. Un caz aparte îl reprezintă Adorian Himcinschi ce a început sezonul la Ighiu, cu gânduri de promovare în eşalonul secund, a fost demis şi în iarnă a preluat „alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri. Un amendament, la întocmirea statisticilor am luat în considerare rezultatul de pe teren al partidei Performanţa Ighiu – Naţional Sebiş, scor 3-1, omologată 0-3 la „masa verde” de Comisia de Disciplină a FRF, în controversatul caz „Keita”, al cărui verdict a venit după 7 luni! În cele ce urmează vă prezentăm ierarhia antrenorilor principali din Alba, în ediţia 2016-2017 a Ligii a 3-a, în ordinea firească a procentajului realizat:

Electrica Furnizare Discount

*locul întâi: Călin Moldovan (Metalurgistul Cugir) – procentaj de 65,5 la sută (a strâns 55 de puncte din 84 posibile, în cele 28 de jocuri). Echipa de sub Drăgana este cea mai bună din Alba şi în privinţa locului ocupat, poziţia a doua în Seria a 5-a, a golaverajului general (62-27), dar şi a eficacităţii (62 de reuşite). În plus, Călin Moldovan este antrenorul ce a cunoscut de cele mai multe ori gustul succesului, de 17 ori şi cele mai multe victorii externe, 7 la număr! O altă „bilă albă”: cea mai lungă serie de invincibilitate: 13 jocuri consecutive, plus cea mai categorică victorie a judeţului (7-0 cu Viitorul Ulmeni)!

*locul doi: Mihai Manea (Performanţa Ighiu) – procentaj de 61,5 la sută (24 de puncte din 39 posibile, 13 meciuri). Debutant în eşalonul terţ, antrenorul albaiulian reprezintă surpriză primăverii la Ighiu, preluând Performanţa în intersezon. Manea a pierdut un singur joc în retur, terminând campionatul pe locul 7, după ce ighienii erau pe poziţia a 8-a la mijlocul stagiunii (au coborât pe 10 după omologarea de 0-3 la „masa verde”). Are şase victorii şi tot atâtea remize, Performanţa încurcând pe CNS Cetate Deva, CSM Şcolar Reşiţa, Industria Galda şi Naţional Sebiş.

*locul 3: Paul Ciucă (Industria Galda de Jos) – procentaj de 58,9 la sută (46 de puncte din 78 posibile, 26 de jocuri). Ciucă este cel mai longeviv antrenor din judeţ iar în campionatul precedent Industria, deşi a jucat întregul retur “în foame”, a fost singura echipă care a contat realmente în calculele promovării în Liga a 2-a. Neplătiţi deloc în primăvară, găldenii s-au dovedit revelaţia seriei şi au strâns 12 întâlniri fără înfrângere, fiind unica combatantă din judeţ ce a stat în fotoliul liderului în ediţia anterioară şi cea mai bine clasată din Seria a 4-a, pe poziţia a 5-a. Paul Ciucă are numai 6 eşecuri în acest sezon.

*locul 4: Vasile Ursu (Performanţa Ighiu) – procentaj de 45,8 la sută (11 puncte din 24 posibile, 8 jocuri). Fostul director sportiv al ighienilor a fost considerat „mantaua de vreme rea” la candidata la promovare. L-a înlocuit pe Himcinschi după eşecul de la Deva din etapa a 5-a (Ighiul era pe locul 7, cu 7 puncte, la 8 „lungimi” de prima poziţie) şi a fost destituit după ultima rundă a turului (locul 8). Are în dreptul său „setul” cu ACS Poli Timişoara 2 (6-0), dar şi ruşinile de la Rovinari şi Giarmata. Lucrurile scăpaseră însă de sub control, n-a adus revirimentul scontat, la prima experienţă în eşalonul terţ, iar după ce Armando Popescu a preluat Performanţa a fost pus pe liber, dispărând din club.

*locul 5: Adorian Himcinschi – procentaj de 38,8 la sută (la general). Este singurul antrenor ce a pregătit două echipe diferite. A pornit la drum cu Performanţa Ighiu, obiectiv promovarea în Liga a 2-a, s-a văzut demis şi a încheiat sezonul la Unirea Alba Iulia, pe care a salvat-o de la retrogradare (locul 11 în Seria a 4-a). Aici lucrurile capătă alte conotaţii, în total Himcinschi strângând 21 de puncte (7 la Performanţa şi 14 la Unirea) din cele 18 jocuri în care a antrenat în Liga a 3-a stagiunea anterioară.

Defalcat: *la Performanţa Ighiu – procentaj de 46,6 la sută (7 puncte din 15 posibile, 5 partide); *la Unirea Alba Iulia – procentaj de 35,8 la sută (14 puncte din 39 posibile, 13 partide).

*locul şase: Radu Andone (Unirea Alba Iulia, tur) – procentaj 30,7 la sută (12 puncte din 39 posibile, 13 meciuri). Aiudeanul nu a rezistat decât turul la Unirea Alba Iulia, pe care lăsat-o pe locul al 12-lea! I-a lăsat locul pe banca tehnică lui Adorian Himcinschi. Sub comanda celor doi „principali”, uniriştii au traversat complexul jocurilor interne (pe „Cetate, Zlatna sau Galtiu): cea mai slabă echipă din Seria a 4-a pe teren propriu, cu 10 puncte şi golaveraj negativ 12-20. Amendament: Unirea a fost primită în Liga a 3-a şi a putut utiliza numai 3 seniori pe durata jocurilor, rezultând o majoră lipsă de experienţă

Publicitate

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Volei Cristina Pîrv Turda 3-0 | Echipa din „Mica Romă”, a treia victorie la rând

Publicat

în

Volei Alba Blaj, vicecampioana României, a învins, scor 3-0 (25-16, 25-15, 25-15), în Sala “Timotei Cipariu” în a doua partidă consecutivă în fața fanilor, pe nou-promovata ACS Volei Cristina Pîrv Turda, contând pentru runda secundă a Diviziei A1.

Ținând cont de dificultatea redusă a partidei, ce a durat 61 de minute, antrenorul Stevan Ljubičić a mizat pe o formulă alcătuită cu preponderență din voleibaliste tinere, majoritatea jucătoare autohtone.

Volei Alba Blaj are trei victorii acest debut de sezon, 3-1 la Brașov cu CSM Târgoviște, când a cucerit Supercupa României, și 3-0 cu CSM Lugoj, în prima rundă. Un examen sever va fi în etapa a 3-a, la CS Medigidia, revelația sezonului trecut, când a intrat în careul de ași și s-a calificat în cupele europene (Cupa Challenge). Bazându-se pe un lot 100 la sută autohton, trupa de la malul mării le-a înregimentat în intersezon pe Alexandra Trică și Diana Calotă (CSM Târgoviște), dar și pe Ioana Baciu și blăjeanca Ramona Rus (ex-Volei Alba Blaj)

Electrica Furnizare Discount

Volei Alba Blaj: Sorina Miclăuș – 10 puncte, Victoriia Russu – 7, Andra Artin – 9, Jovana Kocić – 7, Daiana Roman – 12, Slađana Mirković două, Andreea Ispas – libero; au mai intrat Iarina Axinte – un punct, Ștefania Cheluță – 6, Jovana Cirković – două, Olga Strantzali; Gergana Dimitrova, Nađa Ninković, Milica Ivković – libero, Noemi Moldovan.

Informații și foto: Nicu GOGA (Radio Blaj)

Citește mai mult

Sport

Ministerul Tineretului și Sportului solicită clubului sportiv Unirea Alba Iulia un raport al persoanelor angajate cu vârstă de peste 65 de ani ce beneficiază în paralel de pensie

Publicat

în

Ministerul Tineretului și Sportului solicită clubului sportiv Unirea Alba Iulia un raport al persoanelor angajate cu vârstă de peste 65 de ani ce beneficiază în paralel de pensie

MTS notează, într-un comunicat, că în urma verificării dosarelor de personal ale angajaţilor sportive departamentale, s-au ridicat o serie de semne de întrebare pe fondul numărului mare de angajaţi cu vârste înaintate, unii dintre aceştia cumulând pensia cu salariul. În acest context, dincolo de faptul că dinamica forţei de muncă la acest nivel este extrem de redusă, au fost identificate şi probleme cu privire la condiţiile de încheiere a contractelor individuale de muncă pentru unii dintre aceşti angajaţi. Astfel a fost dispusă o cerere de raportare a situației și în cazul clubului sportiv CS Unirea Alba Iulia, ce este necesar a fi depusă luni, în data de 18.10.2021.

Citește și: Ministrul Tineretului şi Sportului le solicită cluburilor departamentale să-i demită pe angajații de peste 65 de ani: „Foarte puțini antrenori tineri și-au găsit loc în sistem”

Contactat de ZiarulUnirea.ro în vederea unei opinii cu privire la aceasta solicitare, Directorul clubului sportiv CS Unirea Alba Iulia a declarat în exclusivitate:

Electrica Furnizare Discount

„Deocamdată avem o solicitare din partea ministerului cu privire la persoanele angajate de club ce cumulează pensia cu salariul, pe care trebuie să o prezentăm până luni (18.10.2021), raportul o să fie înaintat la data precedent amintită fără nici o întârziere și va cuprinde cu exactitate situația CS Unirea Alba Iulia cu privire la cele solicitate.

Inițiativa reformării este lăudabilă și ar fi bine să avem o lege care să stabilească concret și exact aceste aspecte, altfel ne rezumăm doar la declarații politice care nu o să producă efecte din lipsa cadrului legal.”, a declarat Corneliu Mureșan, Director CS Unirea Alba Iulia.

 

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a, CSU Alba Iulia a realizat scorul campionatului pe „Cetate”, 8-0 cu GT Sport!

Publicat

în

Etapa a 8-a a Ligii a 4-a a debutat cu scorul campionatului realizat pe „Cetate” în confruntarea GT Sport Alba Iulia – CSU Alba Iulia 0-8 (0-5). Spicul Daia Română a câștigat la Zlatna și se menține pe locul secund, iar Olimpia Aiud s-a impus clar cu Viitorul Vama Seacă.

Au marcat: Baghiu (15), Bucurică (27, penalty), M. Domșa (28), Al. Petresc (39), Circov (43), Cl. Oara (50, 65, penalty, 76). Duelul reprezentantelor municipiului reședință de județ la acest nivel, pregătite de Mihai Manea și George Țălnar, foști colaboratori în eșalonul terț la CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia, a însemnat un galop de sănătate pentru liderul Ligii a 4-a.

A fost o ploaie de goluri pe “Cetate”, studenții marcând pe bandă rulantă într-un meci fără istoric și a 4-a victorie consecutivă pentru CSU Alba Iulia, fără gol primit, și un golaveraj de 26-0 în acest interval. Intrat la pauză, Cl. Oara a realizat un hat-trick în actul secund, stabilindu-se scorul campionatului!

Electrica Furnizare Discount

Sărbătoritul zilei, portarul oaspeților Vlad Ignat, care a împlinit 26 de ani, a apărat un penalty în minutul 43, la execuția lui G. Gavrilă, eroul jocului de la Teiuș din etapa precedentă, când a marcat 4 goluri (două din lovituri de pedeapsă), în acel meci de poveste Kinder – GT Sport 5-6, după 5-1 în minutul 54.

*Olimpia Aiud – Viitorul Vama Seacă 3-0 (2-0): P. Boancă (25), G. Oltean (28, 50)

Amfitrionii se mențin în preajma podiumului după această victorie clară, feînvinși de trei jocuri, cu 5 puncte în acest interval. De partea cealaltă, echipa din Hopârta, condusă de Rareș Gânscă, fostul goalkeeper al olimpicilor, este la al doilea joc pierdut la scor de neprezentare

*CS Zlatna – Spicul Daia Română 0-1 (0-0): Mihălțan (71).

La Zlatna, locul unde acum două decenii antrenorul Ștefan Fogoroși a realizat cu echipa locală ultima promovare a unei echipe din Alba în eșalonul secund, Spicul Daia Română a repurtat un succes în stil ‘italian”, consolidându-și poziția secundă. Vizitatorii sunt fără gol primit de trei etape și au strâns în acest interval 7 puncte. Aurarii au revendicat un penalty și suferă după o serie de 4 confruntări în care au luat un singur punct, fiind la al doilea eșec consecutiv în fața fanilor

Mâine, Performanța Ighiu – Voința Stremț, Energia Săsciori – Inter Unirea, Hidromecanica Șugag – Industria Galda și Viitorul Sântimbru – Kinder Teiuș, CIL Blaj – a stat.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare