Tone de carne din zonă cu pestă porcină din Ungaria, au ajuns în magazinele și depozitele din România

Aduse ilegal din Ungaria, tone de carne dintr-o zonă cu pestă porcină africană, au ajuns în depozitele şi în magazinele din România. Descoperirea nu a fost făcută de autorităţi, ci de către un consumator, și ne arată încă o dată că nu ştim ce mâncăm.

Vineri s-a aflat că în mai multe depozite şi magazine din Bucureşti şi Timiş s-au descoperit cantităţi uriaşe de carne de porc, adusă din zone cu pestă, din Ungaria.

ELIT

Este vorba de 1.868 de kilograme de carne neconformă au fost găsite în Timiş, şi 239 în Bucureşti. Autorităţile nu dezvăluie nici numele distribuitorilor, nici pe cel al magazinelor, şi nici nu ştiu dacă marfa ilegală a ajuns şi-n alte locuri.

Potrivit unor surse, carnea a fost pusă la vânzare într-un magazin cu produse tradiţionale ungureşti, după ce a fost adusă dintr-o zonă cu restricţii din Ungaria. Produsele erau reetichetate şi apoi puse pe raft.

Mihail David - 2020

Mai exact, carnea avea o ştampilă hexagonală, ceea ce înseamnă că a fost transportată ilegal din Ungaria, fiind destinată doar consumului intern. Doar produsele care au o ştampilă ovală pot fi şi exportate, potrivit legii.

Riscul nu este de îmbolnăvire, ci de răspândire a virusului, care a provoacat deja pagube economice uriaşe la noi în ţară.

Inspectorii ANSVSA fac acum controale în toată ţara pentru a vedea dacă mai sunt şi alte magazine în care a ajuns carnea neconformă.

Sursa: observatortv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Ion Popescu 18 iulie 2019 at 2:26

observatortv.ro … aha

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...