Rămâi conectat

Sport

Tinerii noștri campioni de la CSU Alba Iulia, la masă cu cei mai buni şahişti seniori ai ţării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Desfăşurată la Călimăneşti – Căciulata în perioada 18-26 aprilie 2015 finala masculină a Campionatului Naţional de şah pentru seniori a fost dominată de sportivii de la AEM Luxten Timişoara care au ocupat primele 4 locuri prin marii maeştri internaţionali Constantin Lupulescu, Alin Berescu, Mircea Pârligras şi Vladislav Nevenichy, rezultatul acestora confirmând încă o dată statutul de principală forţă în şahul masculin a clubului de pe Bega condus de antrenorul emerit Sergiu Grunberg. Plutonul fruntaş a fost completat de Bogdan Deac, un foarte valoros junior din Râmnicu Vâlcea legitimat la CSU Ploieşti.

George Ileana (stanga) vs Iustin Ciorgovean (dreapta) la Memorialul Mircea Radulescu - Cluj Napoca martie 2015Calificaţi din semifinala desfăşurată în luna martie la Iaşi, juniorii albaiulieni Mihnea Costachi (15 ani), Adrian Sechereş (17 ani) şi George Ileană (14 ani) au avut şansa de a fi printre cei 32 de finalişti, ceea ce le-a oferit oportunitatea de a se confrunta cu cei mai buni şahişti seniori ai ţării, mulţi dintre aceştia jucători de şah profesionişti. O misiunea foarte dificilă, dar pe care cei trei au abordat-o cu mult curaj, reuşind unele partide foarte bune împotriva mult mai experimentaţilor lor adversari.

Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a fost cel mai combativ jucător al finalei, terminând turneul cu 4 victorii, 4 înfrângeri şi o singură remiză. Cu 4,5 puncte acumulate juniorul albauiulian s-a clasat pe locul 15, un rezultat care chiar dacă nu este spectaculos, confirmă faptul că Mihnea este pe drumul cel bun şi este capabil să ajungă în scurt timp între cei mai buni şahişti profesionişti români.

Chiar dacă a început mai greu turneul, acumulând doar 1,5 puncte în primele 6 partide, Adrian Sechereş (CCS 1 Timişoara) şi-a revenit pe final, reuşind să termine turneul cu 4 puncte ceea ce i-a adus o clasare pe un onorabil loc 22.

Aflat la cel mai dificil turneu al carierei sale şahiste de până acum, George Ileană (CSU Alba Iulia) a reuşit 6 remize împotriva unor adversari mult mai experimentaţi, dar a şi pierdut 3 partide, ocupând la final locul 28.

În concluzie se poate spune că turneul a fost unul extrem de util pentru cei trei juniori albaiulieni în perspectiva competiţiilor internaţionale de juniori la care vor participa în acest an. Rezultatele lor confirmă progresul constant făcut de ei în ultima perioadă şi ne îndreptăţesc să sperăm că vom avea în curând un jucător albaiulian inclus în lotul naţional de seniori.

 

Finala feminină a fost câştigată de Corina Peptan (CSM Bucureşti), care le-a devansat pe Luminiţa Cosma (ACS Apa Nova Bucureşti), Irina Ionescu (CSM Bucureşti), Mihaela Sandu (CS Medicina Timişoara), Cristina Foişor (AEM Luxten Timişoara) şi Andreea Stanciu (CS Otopeni).

M.C.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea