Rămâi conectat

Cultură Educație

Teatrul de păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia va participa la Festivalul Internațional al teatrului contemporan de animație ImPuls de la București, cu ”Povestea lui Muck cel Mic”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Afis POVESTEA LUI MUCK CEL MICTeatrul de Păpuși ”Prichindel„ din Alba Iulia a fost selecționat în cadrul concursului celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional al teatrului contemporan de animaţie ImPuls, organizat de Teatrul Ţăndărică împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti şi UNIMA România și care va avea loc în perioada 19-28 noiembrie 2016.

Păpușarii albaiulieni vor participa cu spectacolul ”Povestea lui Muck cel Mic”, regia Todor Valov (Bulgaria) care se va juca în data de 27 noiembrie ora 11.00 la sala teatrului Ţăndărică din București.

Scopul Festivalului este de a introduce diferite stiluri de teatru de păpuși pentru publicul român, fiind unul dintre cele mai prestigioase evenimente de pe scena națională. Totodată este un eveniment extrem de selectiv și deschis celor mai bune spectacole în artei marionetei. Criteriile de selecție  sunt  axate pe căutarea de interpretări moderne și fantezie în animație  pentru copii și pentru adulți.

„Povestea lui Muck cel Mic” este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea… Trebuie să reamintim că noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative”, a declarat Todor Valov, regizor.

Echipa spectacol:

Distrbuția: Ramona Mincu Benchea, Irina Melnic, Teodora Popa, Viorica Boda, Radu Hăprian Dan, Mădălin Costea

Construcție păpuși: Masters of puppets Sofia – Bulgaria

Realizare costume: Mirela Tămășan

Lumini: Ovidiu Tămășan

Sunet: Florin Andrea

Tehnicieni scenă: Ilie Petrescu, Horia Oarga.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea