Târgul de porci şi abatorul din Cugir rămân şi anul acesta fără autorizaţii de funcţionare
Târgul de porci din Cugir, care nu mai deţine de ani buni autorizaţie de funcţionare riscă să rămână închis şi anul acesta dacă autorităţile locale nu iau măsuri din timp pentru reamenajarea locaţiei. Este concluzia DJSV Alba care, în cursul zilei de marţi, a vizitat târgul din Cugir la recomandarea expresă a senatorului Alexandru Pereş. La rândul său parlamentarul a fost solicitat de preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de animale din Cugir de a fi sprijinit în obţinerea autorizaţiei de funcţionare a târgului de porci dar şi a abatorului pentru sacrificări animale, situat în zona Cindeni.
Însoţiţi de consilierul local Aurel Voicu, de preşedintele fermierilor cugireni Mircea Burlan (niciun reprezentant al primăriei) inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară Alba au vizitat locul destinat târgului din apropierea gării Cugir, prilej cu care au făcut câteva observaţii şi recomandări. Ei au constatat că este necesară împrejmuirea târgului, salubrizarea acestuia, amplasarea unui cabinet care să servească medicului veterinar, precum şi interzicerea accesului vehiculelor în incinta perimetrului afectat vânzării animalelor.
Tot cu această ocazie s-a inspectat şi locaţia destinată cândva abatorului de sacrificare animale din Cindeni, spaţiu nefuncţional la ora actuală, dar care a putut deveni util prin măsuri de igienizare şi reamenajare.
Pentru ca lucrurile să se mişte însă cât mai repede, reprezentanţii DJSV Alba au transmis autorităţilor locale să facă în cel mai scurt timp demersurile la instituţia judeţeană veterinară, urmând ca imediat aceasta să facă cunoscut organelor locale măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru intrarea în legalitate a celor două obiective. În caz contrar, Cugirul va rămâne şi anul acesta fără autorizaţii de funcţionare atât pentru târgul de porci cât şi pentru abator.
Totul depinde acum de administraţia locală dacă doreşte un mod civilizat de comercializare şi sacrificare a animalelor. Dacă nu, porcii se pot vinde ca şi până acum în târgul de cereale, direct pe stradă sau pe unde dă Domnul. Cât despre tăierea porcilor, localnicii pot folosi pe mai departe curtea casei sau cine nu are curte e bun trotuarul din faţa blocului. Că doar ne aflăm în secolul XXI. În rest, porci, sunt destui… (C.P.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Cenaclul Art din Alba Iulia: O oază de creație literară și dialog cultural Cenaclul Art din Alba Iulia, coordonat de poetul Marcel Vișa, a devenit rapid un punct central al vieții culturale locale, oferind un spațiu de exprimare artistică pentru poeți, prozatori și iubitori de literatură din regiune. Înființat cu scopul de a încuraja creativitatea […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 10 ore
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
14 septembrie – Înălţarea Sfintei Cruci, singura sărbătoare în care se ţine post aspru
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
14 septembrie – Ziua Inginerului Român, o profesie cu tradiție veche în România
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
15 septembrie – Ziua Internațională a Democrației, un drept fundamental al cetățenilor, bazat pe libertate, egalitate, transparență și responsabilitate
-
Opinii - Comentariiacum o zi
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi