Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

„Sunt fericită că am ales să joc în România”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Înainte de a accepta oferta din vară de a evolua la CSU Alba Iulia, americanca Nadia Parker (24 ani) a mai jucat în SUA la University of California şi pe „Bătrânul Continent” la Polkowice (Polonia). Născută în 29 aprilie la Okinawa (Japonia), longilina baschetbalistă (1,92 metri) a impresionat în primele 5 jocuri oficiale susţinute în echipa din Cetatea Marii Uniri şi este cel mai bun marcator (medie 18 puncte/ joc, 90 de puncte în total), dar şi cel mai bun recuperator (10,2 recuperări/ meci) din garnitura aliniată de cehul Tomas Bilek. CSU Alba Iulia a izbutit până în prezent numai victorii în Divizia A şi cu maximum de puncte se situează pe poziţia secundă, la egalitate cu liderul CSM Târgovişte (diferenţă de coşaveraj).
– La ce vârstă ai început sa joci baschet şi în ce împrejurări?
– Nu am început să joc oficial baschet decât la vârsta de 14 ani. Adevăratul motiv a fost că fratele meu şi cu mine jucam mult baschet de plăcere şi m-am săturat să mă învingă de fiecare dată aşa că i-am spus tatălui meu să mă înveţe şi el a făcut-o cum trebuie.
– Ce te-a determinat să vii în România, respectiv în Alba Iulia chiar din patria baschetului, SUA?
– Îmi place să călătoresc, am fost în foarte multe locuri, iar România se număra printre acelea în care nu am fost şi am fost curioasă să văd ce are Alba de oferit, deci sunt fericită că am venit.
– Care este motto-ul tău ca jucătoare?
– Joacă şi atât. Cum Nike are „Just Do It”, al meu este „Just Play”!
– Cum te-ai acomodat la echipă?
– Cred că m-am acomodat bine. Toate avem personalităţi asemănătoare, sunt fete bune aşa că spun că m-am acomodat destul de bine.
–  Are echipa noastră şanse să intre în playoff anul acesta?
– Cu siguranţă. Eu cred sincer că avem şanse să ajungem în playoff. Celelalte echipe ne subestimează şi cred că putem folosi acest lucru în avantajul nostru.  Deocamdată nu am atins vârful de formă şi cred că o vom face în timpul turneului.
– Ce îţi place să faci în timpul liber?
– Îmi place să urmăresc telenovele, dar nu englezeşti, urmăresc telenovele spaniole, coreene, japoneze; îmi place designul, să desenez o mulţime de lucruri şi… îmi place să mă prostesc.
– Ce îţi lipseşte cel mai mult de acasă?
– Cel mai mult îmi lipsesc părinţii, dar vor veni să mă viziteze, deci.. şi sincer îmi lipseşte să-mi conduc maşina. Am un Volkswangen GTI şi îmi este dor să îl conduc.
– Ce îţi place şi ce nu îţi place în Alba Iulia?
– Îmi place că toată lumea e prietenoasă aici şi vrea să te cunoască. Nu prea sunt lucruri să nu îmi placă la Alba Iulia, poate doar câinii vagabonzi, am vrut să adopt unul şi să-l duc acasă, dar mi-am dat seama că e un patruped al străzii.
– Cum te mobilizezi şi încurajezi înainte de meciuri?
– Ascult multă muzică optimistă înainte de meciuri şi mă asigur că-mi repet în minte motto-ul, pentru că, dacă mă gândesc prea mult, nu joc foarte bine.
Sorin STANCIU şi Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj: Daniel Tătar, antrenor, dar și… jucător

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj Virtual campioană a Ligii 4 din Alba, CIL Blaj a mai stabilit un record stagional: scorul campionatului. Partida CIL Blaj – CS Zlatna, uvertura rundei a 26-a, s-a încheiat cu scorul de 13-0 (5-0) în favoarea amfitrionilor, vineri seară, pe Stadionul „CIL-Veza”. Șușu a marcat patru goluri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea