Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Succes românesc fără precedent la Europenele de tenis U-14!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pitorescul oraş Plzen, situat în vestul Boemiei, al patrulea oraş ca număr de locuitori din Cehia, a găzduit în perioada 18-24 iulie 2011, pentru a patra oară consecutiv, cea de-a 35-a ediţie a Campionatelor Europene de tenis rezervate copiilor şi juniorilor, la startul cărora s-au aliniat 158 de sportivi, care s-au întrecut la patru specialităţi, simplu şi dublu, atât la masculin cât şi la feminin.
Întrecerea a reprezentat un adevărat triumf pentru micuţii tenismeni din România, prezenţi în trei finale, din care au câştigat două, la simplu şi dublu masculin, cuplul Raluca Ciufrilă, Jacquelin Adina Cristian pierzând dramatic în faţa elveţiencelor Belinda Bencic şi Chiara Grimm, 6-4, 2-6, 5-10, în ultimul act.
Protagonistul Europenelor din acest an a fost cugireanul Bogdan Borza, care din postura de favorit nr. 2 a reuşit un parcurs remarcabil: 6-3, 6-1, cu Alvaro Lopez San Martin (Spania), 6-2, 6-4, cu cehul Robert Cizek, 7-5, 6-0, cu Karlo Lozic (Croaţia), 6-1, 6-0, cu Kenneth Raisma (Letonia) şi 6-7, 6-4, 6-2, cu germanul Alexander Zverev, dispunând apoi cu 6-2, 6-2, de colegul său Nicolae Frunză.
Cei doi au trecut „en fanfare” şi prin concursul de dublu: 7-6, 6-2, cu Antonio Sobogueiro / Alfonso Salgado (Portugalia), 6-3, 6-2, cu slovenii Alex Gajdica / Alex Molcan, 6-3, 7-5, cu Sasha Merezetti / Andreea Pelegrino (Italia), 6-1, 7-6, cu croaţii Domogoj Biljesko / Karlo Lozic, întrecându-i apoi în finală pe favoriţii gazdelor, Miroslav Chyba / Ondry Krstev, 7-5, 6-4. Este un fapt fără precedent în istoria Europenelor, când în cele două finale la masculin se impun jucători din aceeaşi ţară. În urma acestor rezultate Bogdan Borza este lider în ierarhia probei de simplu, iar cuplul Borza / Frunză conduce în clasamentul la dublu.
Dumitru HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea