Rămâi conectat

Sport

Studenţii de la Educaţie Fizică au efectuat practica la sporturi nautice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În perioada 13-18 iunie studenţii de la specializarea Educaţie Fizică şi Sportivă din cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au desfăşurat practica de sporturi nautice (kaiac, canoe şi rafting). Iniţierea celor 60 de studenţi a avut loc pe lacul de la Daia Română, timp de 3 zile (cu acest prilej responsabilii mulţumesc domnului Gheorghe Bedreagă, administrator SC Delta Plus SRL pentru ajutorul acordat). Într-o primă fază amplasamentul taberei s-a mutat pe raza comunei Ciugud, zona de agrement de lângă podul Drâmbar, pentru practica de vâslit pe ape curgătoare. Proiectul „Sport în ape curate” cuprinde, pe lângă activitatea sportivă de iniţiere şi perfecţionare a studenţilor, şi responsabilizarea acestora în îngrijirea şi menţinerea zonelor de agrement şi campare curate. În week-endul trecut a fost prevăzut un exerciţiu de salvare a echipajului unei ambarcaţiuni de mici dimensiuni surprins de o viitură pe râul Mureş, echipaj care se afla în pericol de înec, precum şi o coborâre pe cursul râului Mureş cu mai multe ambarcaţiuni (kaiac, canoe, rafting), pe traseul podul Drâmbar – Ciugud – Şeuşa – Oarda de Jos – Pâclişa.
Parteneri la acest exerciţiu au fost Consiliul Judeţean Alba (preşedinte Ion Dumitrel), Primăria şi Consiliul local Ciugud (primar Gheorghe Damian), ISU Alba (inspector şef col. Dorel Sofica), Asociaţia Apulum Salv (preşedinte lt. col. Felix Pintea), Salvamont Alba (Lucian Forda), Crucea Roşie Română Filiala Alba (Adrian Duşa), Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia (asist. univ. drd. Sorin Şimon), iar colaboratori Dan Marian Ardelean şi Valer Florea Fleşer. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea