Rămâi conectat

Cultură Educație

Ştrandul municipal din Aiud a intrat în pregătirile pentru iarnă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Din luna decembrie, Ştrandul Municipal din Aiud îşi redeschide porţile. Dacă până acum aiudenii îl frecventau doar în timpul verii, începând din 2010, vor avea cele mai bune motive să-şi petreacă timpul liber la ştrand, indiferent de anotimp, datorită iniţiativei administratorului SC Agrochim SRL Aiud care a anunţat, încă de acum câteva luni, faptul că se pregăteşte de o altă investiţie majoră, astfel încât ştrandul să poată fi deschis pe toată durata anului.
Şi dacă vara e vremea numai bună pentru scăldat, Nicolae Crăciun a considerat că iarna cel mai bine se poartă patinele. Aşadar, a şi dat startul lucrărilor de amenajare a unui patinoar artificial, în suprafaţă totală de 600 mp, pe care l-ar vrea deschis din 1 decembrie, în măsura în care condiţiile meteorologice o vor permite.
Ca urmare a investiţiei în valoare de aproximativ 80.000 euro, Ştrandul Municipal din Aiud va funcţiona în toate cele patru anotimpuri, pentru că, din 2011, primăvara şi toamna, se transformă în teren de fotbal.
„Salut această idee de a transforma ştrandul într-un loc de agrement, multifuncţional şi accesibil aiudenilor tot timpul anului. E încă o dovadă în plus că decizia de a concesiona şi acest spaţiu de utilitate publică, dar cuiva competent, a fost una bună. Ne amintim cu toţii, sunt sigur, de felul în care arăta ştrandul, chiar în perioada în care a fost concesionat de către societatea condusă de către Radu Coclici, actual deputat PSD în Colegiul Aiud-Ocna Mureş. Aspectul dezastruos de atunci al ştrandului şi faptul că a fost mai mereu închis m-au făcut să îmi pun serioase semne de întrebare, mai ales că am investit mult şi în primul mandat pentru ca ştrandul să funcţioneze în cele mai bune condiţii. Totuşi, preluarea lui în concesiune de către societatea administrată de Nicolae Crăciun a schimbat radical lucrurile, iar recentele investiţii nu fac decât să confirme încă o dată faptul că se poate şi altfel”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.
Ada RUS, purtător de cuvânt


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare