Rămâi conectat

Sport

ȘTIREA TA: Nemulţumiri şi acuze la adresa arbitrajului după jocul de juniori C, Metalul Aiud – CS Ocna Mureş

Publicat

în

Sâmbătă 10 noiembrie în calitate de antrenor, am participat cu echipa de juniori C de la CS Ocna Mureş la meciul contra echipei Metalul Aiud, contând pentru etapa a 11-a a campionatului judeţean de fotbal la această categorie. Încă de la începutul primei reprize am avut parte de un arbitraj numai în favoarea Metalului Aiud şi categoric împotriva formaţiei antrenate de mine.

Au fost foarte multe faulturi comise de echipa gazdă nesancţionate, dar în schimb orice contact între doi adversari se pedepsea cu lovitură liberă în favoarea echipei Metalul Aiud. Am fost egalaţi dintr-o poziţie mare de offside prin reactivare, penultimul apărător al echipei mele fiind în afara careului de 16 metri, iar jucătorul echipei Metalul care a marcat era aproape lângă punctul de 11 metri. La câteva minute atacantul nostru a scăpat singur cu portarul şi a fost sancţionat cu poziţie afară din joc. În acel moment l-am certat că nu a fost atent dar am fost avertizat din tribună (culmea!) de părinţii copiilor de la Metalul că nu a fost offside.

În timpul jocului, până la pauză, nu am mai fost lăsaţi să trecem în terenul echipei gazdă. Se inventau faulturi şi diferite motive pentru a nu ne desfăşura jocul.

Elit - Gustul Desăvârșit

La pauză am mers la domnul Lucian Dan care era în tribună pentru a reclama aceste lucruri dar mi-a răspuns foarte distant că eu nu sunt arbitru şi nu am cum să judec fazele de joc. Atunci am înţeles ce s-a întâmplat. Copilul dânsului era unul din jucătorii echipei Metalul şi de aici totul… În a doua repriză lucrurile au mers mai rău şi vă spun că de când sunt antrenor nu am mai văzut aşa ceva. Am schimbat tactica de joc văzând că nu suntem lăsaţi să jucăm şi am atacat numai prin contraatac. La unul din aceste contraatacuri numărul 10 al echipei mele a fost oprit prin tragere de tricou şi apoi luat în braţe de ultimul apărător al echipei gazdă, elevul meu a încercat să scape din strânsoare zbătându-se în acea îmbrăţişare şi ce credeţi că s-a întâmplat? A fost sancţionat cu cartonaş roşu pentru motivul inventat că a lovit cu pumnul.

Deci în loc să se dea cartonaş roşu pentru fault în poziţie de ultim apărător, s-a acordat cartonaş roşu pentru elevul meu. După ce a fost eliminat la scorul de 2-1 pentru noi, elevul meu care se numeşte Brânzeiu Adrian (cel mai bun jucător al echipei mele) a fost împins din spate pe scările ce coboară în tunelul ce duce la vestiare de către antrenorul echipei gazdă domnul Biro care l-a şi înjurat în prezenţa mea şi a celor care eram pe băncile tehnice. Meciul a continuat cu acelaşi arbitraj părtinitor.

În ultimele minute, care au fost tragice, au urmat o serie de faulturi grosolane ale celor de la Metalul Aiud, faulturi nesancţionate de arbitru. A fost faultat inclusiv portarul care a rămas întins la pământ dar arbitrul nu a oprit jocul. Unul din fundaşii mei centrali a fost împins prin fault din spate până în bordurile de beton ale terenului unde acesta a dat cu capul de un astfel de beton dar nu s-a acordat nimic.

Deşi jucam în 10 oameni, încă ne apăram dar fundaşul meu dreapta a protejat o minge lângă marginea terenului şi a fost împins din spate intenţionat cu amândouă mâinile de către un adversar. După ce a fost împins, adversarul său s-a agăţat în continuare de el. În momentul acela elevul meu s-a întors cu faţa spre adversar şi l-a împins ca să scape din strânsoare, iar arbitrul a acordat cartonaş roşu ambilor jucători.

Era depăşit deja ultimul minut de joc, noi conduceam încă cu scorul de 2-1 dar arbitrul a arătat 5 minute de prelungiri. După ce a arătat cele 5 minute de prelungiri arbitrul de centru a fost strigat de către cineva din tribună ca nu sunt de ajuns 5 minute şi că trebuie să lase jocul să curgă mult mai mult. Atunci arbitrul de centru s-a uitat în tribună după acea persoană şi i-a tras duplicitar cu ochiul.

În aceste minute arbitrul de centru domnul Orlea Răzvan a împins echipa Metalul numai la noi în careu transformând autul de margine în corner şi inventând faulturi pentru Metalul la fiecare contact. Bineînţeles că au trecut cele 5 minute şi meciul a continuat. Au mai trecut încă trei minute şi după o busculadă în careul nostru de 6 metri, cu fault la portar, unul din echipierii echipei Metalul Aiud a introdus mingea în poartă după lovirea balonului cu mâna. Arbitrul a validat golul şi meciul a mai durat câteva minute până când a fluierat sfârşitul.

Vă amintesc că aceste lucruri s-au întâmplat la un meci de juniori C, copii născuţi după 1 ianuarie 1998, deci copii de 14 ani şi mai mici şi sub privirile îngăduitoare ale domnului Lucian Dan (şeful arbitrilor din judeţul Alba) pe care l-am respectat, dar cu această ocazie îl anunţ deschis că respectul meu s-a transformat în altceva.

Eu înţeleg că are copilul care joacă la acestă grupă la Metalul. Dar de aici şi până la a tolera ceea ce s-a întâmplat la acest meci e foarte departe şi până la urmă nu au nicio legătură una cu alta. La sfârşitul meciului când am semnat foaia de arbitraj, la secţiunea eliminări am scris: “NU SUNT DE ACORD” şi am vrut să scriu la secţiunea contestaţii câteva rânduri. În acel moment arbitrul mi-a smuls foaia şi a spus că oricum el corectează peste ceea ce am scris.

De aceea solicit comisiei de disciplină din cadrul AJF Alba să verifice acest aspect. Înainte să plecăm acasă domnul Biro, antrenorul echipei Metalul a venit la noi în vestiar şi şi-a cerut scuze pentru modul în care am fost arbitraţi şi mi-a mai spus câteva lucruri pe care i-am promis că nu o să le divulg. După acest dialog am înţeles totul. În câteva rânduri mi-a trecut prin cap ideea să scot echipa de pe teren în timpul meciului dar, din respect pentru jocul de fotbal şi pentru munca acestor copii nu am făcut-o.

Dacă lucrurile rămân aşa cum a hotărât arbitrul şi nu se ia nicio măsură de remediere a greşelilor făcute de acesta sub privirile domnului Lucian Dan (căruia îi amintesc faptul că jocul de fotbal în mod normal trebuie câştigat prin valoare, nu prin arbitraj, asta ca să nu spun mai multe), o să mă retrag definitiv din antrenorat cel puţin în judeţul Alba, asta după ce în câţiva ani am pregătit copii care au ajuns şi la lotul naţional (Robi Lepşa) şi la loturile judeţene de fotbal şi îi las pe cei care vor să-şi promoveze copiii şi interesele personale să exceleze şi să-i ducă pe culmile fotbalului (de asta avem “valoare” la loturile naţionale).

Radu Călin COROIU, antrenor CS Ocna Mureş


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Ana Rodean și echipa CS Unirea Alba Iulia – aur la naționalele de marș | Mihaela Acatrinei – argint, Georgiana Jid – bronz

Publicat

în

Atletele de la CS Unirea Alba Iulia și-au devedit din nou supremația la nivel intern, în dreptul delegației din Cetatea Marii Uniri adunându-se 4 medalii la naționalele de marș: două medalii de aur, prin Ana Rodean – la senioare și echipa CS Unirea Alba Iulia, una de argint – Mihaela Acatrinei (senioare) și o medalie de bronz reușită de Gerogiana Jid – la tineret.

A fost o cursă de obiectiv pentru cele două performere, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, acestea pregătindu-se pentru Campionatul Mondial de Atletism din USA, de peste o lună.

“Am realizat obiectivul în privința numărului de medalii adjudecate. Timpii înregistrați nu ne-au interesat la acest concurs. Surpriza plăcută s-a doverit Georgiana Jid, care și-a îmbunătățit recordul personal”, a precizat antrenorul Gabriel Avram (absent din motive medicale).

Elit - Gustul Desăvârșit

În privința luptei la vârf la nivelul senioarelor s-a păstrat configurația ierarhiei de la naționalele din februarie când Ana Rodean a devenit campioană națională, iar Mihaela Acatrinei, colega sa de club, a fost vicecampioană națională.

La Craiova, pe un traseu în jurul Stadionului “Ion Oblemenco”, într-o cursă ce a debutat la ora 6.15, pentru a evita căldura, s-a defășurat Campionatul Național de Marș, 20 kilometri, seniori, tineret (Under 23) și juniori (Under 20). La start s-au aflat și 4 atlete albaiuliene, rezultatele fiind următoarele: *Ana Rodean (dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița) – medalie de aur la senioare (rezultatul 1:41.07); *Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia/ CS Universitatea Reșița) – medalie de argint la senioar (rezultatul 1:42.07); *echipa CS Unirea Alba Iulia – medalie de aur; *Georgiana Jid (CS Unirea Alba Iulia) – medalie de bronz la tineret (locul 5 la senioare), cu record personalt 1:51.24), toate pregătite de Gabriel Avram); *Elisabeta Sunzuiană (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia, antrenor Mihaela Vlas) a fost descalificată în cursa junioarelor (primise două avertismente până la kilometrul 4).

În februarie, la Timișoara, la prima competiție a anului, naționalele de Iarnă, zestrea delegației din Alba Iulia a cuprins 9 medalii, între care aur pentru echipă și Ana Rodean, argint pentru Mihaela Acatrinei și Georgiana Jid (la tineret) și bronz pentru Elisabeta Sunzuiană (la junioare 1). Ana Rodean și Mihaela Acatrinei vor fi prezente la competiția majoră a anului, Campionatul Mondial de Seniori, în perioada 15-24 iulie, la Eugene/Oregon (SUA), asta după ce în 2022 au mai concurat la Campionatul Mondial de marș din Oman (în martie) și Campionatele Balcanice (la Atena, în aprilie) – unde Rodean a cucerit aurul balcanic (în proba de 35 kilometri) și Acatrinei – argintul (în proba de 20 kilometri). Cele două vor fi în cantomanent centralizat la Snagov începând din 4 iulie, iar plecarea este prevăzută o săptămână mai târziu. Din delegația “tricoloră” va face parte și antrenorul Gabriel Avram, cursa de 35 kilometri marș fiind prevăzută vineri, 22 iulie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

La Mangalia, Atomic Beach Volleyball Camp 2022 – tabără organizată de clubul din „Mica Romă”

Publicat

în

După un sezon de volei de sală reușit, in care ACS Atomic Blaj a avut trei echipe la Campionatele Naționale organizate de Federația Română de Volei la categoriile minivolei, speranțe și cadete, sportivele din “Mica Romă” au participat la tabăra de volei de plaja organizată în perioada 17-22 iunie 2022 pe plaja Laguna din Mangalia, exclusiv pentru sportivele clubului.

Competiția de volei de plajă organizată în cadrul Atomic Beach Volleyball Camp 2022 a fost transmisă în totalitate pe canalul de Youtube ACS Atomic Blaj, astfel încât părinții sportivelor au putut urmări competiția în timp real. Au fost inscrise în competiție 8 echipe care au disputat 25 de partide din 28 de partide planificate la început, asta din cauza retragerii echipei Better Setter în etapa a 5-a datorită unor probleme medicale.

Prima ediție a Atomic Beach Volleyball Camp 2022 avut parte de vreme frumoasă, o locație de excepție, multe zâmbete și voie bună. Clasamentul final arata astfel: 1. Pisicile Sălbatice 18 puncte (Mara Mihu & Brianna Barna), 2. Zânele 11 pct. (Mărginean Juli & Amira Săbăduș), 3. Pikachu 10 pct. (Mărginean Andreea & Gânța Daniela), 4. Albinuțele 9 pct (Medeea Tomotaș & Anastasia Gruiescu), 5. Motanele 6 pct. (Ștefania Comănici & Teodora Nicoară), 6. Fluturașii 6 pct. (Antonia Comănici & Tocaciu Maia), 7. Steluțele de mare un punct (Riana Turcu & Irina Nemeș). Premiul special l-a adjudecat Better Setter (Miruna Barna & Ruth Poanta).

Elit - Gustul Desăvârșit

“Atomic Beach Volleyball Camp 2022, printre puținele tabere de acest gen din România, și a atins scopul in totalitate, reușind constituirea unor echipe competitive care, în mod cert, se vor regăsi în viitoarele competiții organizate de FR Volei”, a declarat Dan Balu (ACS Atomic Blaj).

Anul viitor, în aceeași locație de la malul Marii Negre, plaja Laguna din Mangalia, se dorește extinderea acestui proiect, dându-se astfel posibilitatea și altor cluburi și sportivi să participe la acest gen de activități


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Juniorii de la LPS Sebeș, în atenția divizionarelor terțe Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia

Publicat

în

O serie de echipieri ai formației Under 19 a LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș au intrat în atenția grupărilor din Alba ce activează în Liga a 3-a și pot face pasul în această vară spre echipe de seniori.

Este vorba despre fotbaliștii din anul 2003, ce se încadrează în categoria “Under” obligatorie în eșalonul terț. Astfel, Metalurgistul Cugir și CS Universitatea Alba Iulia (deja promovată, după acel 11-2 din manșa tur a barajului, cu CSO Baraolt) au sub observație nume precum Cristian Ifrim (portar), Vasile Vințan (mijlocaș de bandă), Sebastian Stan (mijlocaș central) și Darius Avram (atacant).

Aceștia au fost titulari în formula antrenorului Cosmin “Coco” Groza în ediția precedentă, când, la Under 19, LPS Sebeș a realizat o performanță prin calificarea al doilea an la rând în etapele eliminatorii ale competițiilor juvenile organizate de FRF (a fost eliminată în optimi, după 1-2 cu Unirea Bascov, viitoarea campioană, în deplasare).

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, respectivii jucători s-au regăsit în distribuția trupei din “Arini” și în Cupa României Under 19, când LPS Sebeș a câștigat trofeul primei ediții, după 4-0 cu Metalurgistul Cugir, în finala de la Daia Română. (D. Avram a marcat primul gol)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare