Rămâi conectat

Sport

Ştiinţa Bacău – Volei Alba Blaj 2-3 *Victorie uriaşă pentru Gajic în fieful campioanei!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana Ştiinţa Bacău a transpirat serios în faţa ardelencelor de la Volei Alba-Blaj, însă în cele din urmă trupa lui Gajic a reuşit să câştige în tie-break (setul de aur) şi să se impună cu 3-2 (26-24, 19-25, 26-28, 25-22, 15-13)! În meciul contând pentru etapa secundă a Diviziei A1, gruparea din „Mica Romă” a arătat potenţial, atitudine, în compania unei forţe cotate la un nivel ridicat, remontând de la 1-2. Volei Alba-Blaj a realizat cel mai important rezultat al existenţei, o victorie externă la Bacău, lucru pe care puţine echipe îl vor realiza în această stagiune în fieful participantei în Champions League.

Este o victorie mare, un rezultat al muncii depuse în ultimele două luni. Îmi felicit echipa că a jucat cu inima, aici la atitudine s-a făcut diferenţa. Sper ca succesul de la Bacău să nu afecteze concentrarea jucătoarelor noastre, pentru că avem un meci important cu Rapid„, a spus Branko Gajic. Despre Volei Alba Blaj, Florin Grapă, antrenorul băcăuan a afirmat: „am spus-o, se bate la titlu. Acum, dacă mă gândesc, bine că am luat un punct. Serios, acest punct s-ar putea să conteze pe final”.

*Victorie uriaşă!

În setul decisiv, Bacăul a trecut prin momente grele: 0-1, 1-4, 1-6, fiind aproape în genunchi. A primit cadou din partea arbitrilor un punct, făcându-se 2-6 şi apoi 3-6, iar deţinătoarea eventului a remontat miraculos ajungând de la 1-6 la 5-6. Balanţa continuă să oscileze, incredibil cu răsturnări de scor: 8-7, 8-8, 8-9, 9-9, 10-9, 10-11, 11-11, 11-12! Blajul a ajuns la trei puncte de o victorie uriaşă, dar apoi s-a ajuns la un halucinant 13-13!

Un spectacol desăvârşit, o evoluţie lăudabilă a conjudeţenelor, ce au demonstrat că vor avea un cuvânt greu de spus în acest sezon, concluzie ce se poate trage după un meci început cu 0-1, trecut prin 2-1 şi o egalitate 2-2!

*S-au ţinut scai de campioane

Elevele lui Gajic s-au prezentat la nivelul aşteptărilor în acest prim test al stagiunii în care Blajul vrea performanţă, chinuindu-le efectiv pe amfitrioane timp de peste 150 de minute. Blajul a avut 1-0 după un prim set în care a condus, fiind egalată la 19, mergându-se cap la cap până la 24. „Sunt foarte fericit pentru această victorie, a fost o evoluţie excelentă a echipei. Antrenorii şi jucătoarele merită toate felicitările. E mare lucru când baţi campioana la ea acasă. A fost o realizare extraordinară pentru Blaj, pentru Alba, pentru o echipă dintr-un orăşel mic care începe să pună probleme elitei voleiului românesc. E comparabil acest succes cu o victorie a Unirii pe terenul Stelei, la fotbal. Trăim momentul, ne bucurăm, dar încă n-am realizat nimic, ne aşteaptă un campionat foarte dificil”, a afirmat preşedintele Sergiu Ştefănescu.

*Setul trei a fost dramatic

Grapă a simţit pericolul, a remarcat că are în faţă un adversar ce-i pune multe probleme şi a redesat situaţia. Ştiinţa a egalat la seturi şi apoi a avut şansa de partea sa în setul al treilea. Aici finalul a fost unul pe muchie de cuţit, cu egalităţi multiple (la 23, 24, 25, 26), faze dramatice, însă nervii mai tari au fost ai băcăuancelor, ce au ştiut să-şi exploateze experienţa superioară.

*Mereu aproape, egalitate la 2!

Prestaţia în ansamblu, în toate cele 5 seturi a fost una solidă în contul blăjencelor. Condusă cu 2-1 la seturi, formaţia vizitatoare a ridicat pulsul spectatorilor, după ce a avut un avantaj de 21-20 în setul 4 şi apoi a egalat la 22, a ajuns la două puncte de câştigarea setului (23-22) şi a izbutit să-şi treacă în cont al doilea set, trimiţând meciul în setul de aur, după ce a revenit spectaculos.

Branko Gajic a mizat pe următorul lot Luminiţa Trombiţaş, Milagros Collar, Roxana Ivanof, Valentina Rusu, Adina Salaoru, Miroslava Kijakova şi Katja Medved (libero), Adriana Dudnic, Adina StanciuRamona Rus, Camila Lanner (n-a jucat Denisa Viloiu).

Sursa foto: sport.bacaul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea