Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Ștefan Grosu (Școala de Fotbal Valea Frumoasei) transferat la Gaz Metan Mediaș

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fotbalistul Ștefan Grosu (n. 2005) a fost achiziționat de curând de către Gaz Metan Mediaș, fiind primul transfer important al ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei.

“Așa cum am prevăzut în planul de dezvoltare al clubului, după 5 ani de activitate va începe «producția» de jucători valoroși. Ștefan a ajuns primul la un club de Liga 1 și sper să fie un bun exemplu pentru ceilalți fotbaliști din club, transferul său arătând că se poate. Eu am mare încredere că în scurt timp alți jucători vor face pasul spre fotbalul mare. Anul acesta este rândul generației de 2006 să se îndrepte spre marea performanță”, a transmis antrenorul Florian Brumaru.

În această vară, ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei a mai realizat alte 5 transferuri, 4 din generația anului 2005 și unul din 2007. Fundașii Gabriel Fleaca, Daniel Fălămaș și Marco Crețu au ajuns la juniorii B ai LPS Sebeș, iar la Optimum Alba Iulia au plecat atacanții Nicolae Nistor (2005) și Dorin Farcaș (2007).

După 5 ani de muncă asiduă, Ștefan Grosu va evolua cu echipa Gaz Metan Mediaș în Campionatul de Elită Under 16, format din două serii a câte 12 echipe. Transferul a fost pregătit cu multă atenție, contactele dintre cele două cluburi începând în urmă cu un an. Gaz Metan Mediaș va asigura cazarea și masa, Ștefan fiind transferat la unul din liceele din oraș, la o clasă cu profil sportiv. Talentatul jucător a fost remarcat de specialiști încă din urmă cu 2 ani, când gruparea de pe Valea Sebeșului a disputat finala turneului zonal, cu Luceafărul “U” Cluj. A fost component de bază al selecționatei județul Alba în Cupa Regiunilor, în sezonul 2018/ 2019.

“Este prototipul jucătorului modern, cu calități fizice și tehnice deosebite, «blindate» de un caracter foarte puternic și competitiv. Căpitanul nostru de echipă a fost mereu un exemplu pentru ceilalți jucători din cadrul clubului și sunt convins că va răzbi la noul club pentru că este dispus să muncească pe brânci pentru acest deziderat. Noi, oficialii și colegii de la ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei, îi dorim multă baftă!”, a mai spus Brumaru.

Noul jucător al juniorilor de la Gaz Metan acoperă posturile de mijlocaș central sau fundaș central, având un șut foarte puternic, fapt confirmat prin cucerirea titlului de golgheter anul trecut în competiția juniorilor C, cu 18 goluri marcate (ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei câștigând seria cu 10 victorii din tot atâtea posibile). Speranțele unor viitoare transferuri spre cluburi din eșaloanele superioare se îndreptă spre alți jucători ce promit enorm, atacantul Ștefan Glonț, portarul Daniel Groza, fundașul Teodor Fleaca sau mijlocașii Tudor Gall și Dacian Avram.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea