Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Start amânat în Divizia A1 pentru campioana Volei Alba Blaj: turul se va disputa sub formă de turnee, pe terenuri neutre, începând din 31 octombrie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ediția 2020/2021 a Diviziei A1 la volei feminin, va debuta cu o întârziere de două săptămâni, în 31 octombrie, sub forma de turnee, ce se vor disputa în locații neutre, un nou format al întrecerii interne, înlocuindu-se etapele săptămânale.

Campioana Volei Alba Blaj are drept obiectiv în viitorul campionat realizarea eventului, mai ales că anul viitor clubului din “Mica Romă” va împlini un deceniu de la înființare.

Campionatul de volei femin urma să înceapă pe 17 octombrie, însă Federaţia Română de Volei a decis să amâne startul cu încă două săptămâni. Zilele trecute a avut loc o şedinţă cu reprezentanţii echipelor, în care federaţia a propus disputarea campionatului sau cel puţin a turului, sub formă de turnee, până la mijlocul lunii decembrie.

Nu va fi ca la handbal, ci se va opta pentru gruparea a câte trei echipe într-un turneu, unde vor fi programate câte trei jocuri, unul în fiecare zi. Dacă situația o va permite, returul (începând din ianuarie 2021) se va disputa sub formă de etape normale, iar dacă nu, se va continua sub forme de turnee. Majoritatea echipelor au fost de acord cu acest sistem, iar toate lucrurile au fost puse la punct după o întrevedere la Ministerul Tineretului și Sportului pentru stabilirea protocolului medical.

Noul sezon competițional intern va începe în data de 31 octombrie, cele 11 etape ale turului Diviziei A1 urmând să se dispute în cadrul a 6 turnee. Fiecare turneu va avea câte 4 grupe, fiecare echipă urmând să dispute, în medie, câte două meciuri. Turul Diviziei A1 se va încheia în data de 7 decembrie 2020.

Însă problemele apărute în handbal sau baschet, unde campionatele se dispută în același mod (turnee), în sensul apariției numeroaselor cazuri de sportivi infectați, pune anumite semne de întrebare asupra oportunității unei asemenea decizii. Întreg sportul are de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus. Nicio competiţie nu se poate derula fără respectarea protocolului medical, care prevede clar că jocurile au loc fără spectatori, iar echipele sunt nevoite să se testeze pentru coronavirus înainte de meciuri.

Revenind la schimbarea sistemului competițional, respectiv renunțarea la etapele săptămânale pentru a se disputa turnee (pe teren neutru, în localități ce dispun de două săli), este important faptul că astfel numărul testărilor obligatorii ar scădea în această situație de la 11 la 4.

Conform unui scenariu dezbătut la nivel de FRV, pentru echipa din “Mica Romă” se prefigurează următorul calendar: *turneul 1 (31 octombrie-2 noiembrie), meciuri cu Dinamo și CSM Lugoj; *turneul 2 (6-8 noiembrie): întâlniri cu CS Medgidia și Rapid București; *turneul 3 (20-22 noiembrie): confruntări cu FC Argeș și Medicina CNUE Tg. Mureș; *turneul 4 (28-30 noiembrie): partide împotriva formațiilor CSM Târgoviște și “U” NTT DATA Cluj; *turneul 5 (29 noiembrie) – Volei Alba Blaj nu participă; *turneul 6 (4-6 decembrie): jocuri cu CSO Voluntari, Știința Bacău și CSU Belor Galați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea