Rămâi conectat

Sport

Start al Campionatului Mondial 2014 *Sărbătoarea fotbalului mondial porneşte la drum astăzi, primul meci Brazilia – Croaţia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Brazilia 2014Campionatul Mondial de Fotbal 2014, a 20-a ediţie, una jubiliară, debutează astăzi, cu meciul Brazilia – Croaţia, la Sao Paolo, turneul final disputându-se în ţara cafelei şi a carnavalului, între 12 iunie şi 13 iulie. Va fi a doua oară când acest eveniment se dispută în patria selecţionatei „Seleçao”, prima dată în 1950, iar Brazilia va deveni cea de-a cincea ţară care găzduieşte pentru a doua oară Mondialul, după Mexic, Italia, Franţa şi Germania. Cum ediţia de acum 4 ani s-a desfăşurat în Africa de Sud, bifăm o altă premieră, întâia dată când două Campionate Mondiale consecutive sunt în afara „Bătrânului Continent”.

Cele mai puternice 32 de reprezentative naţionale din lume pornesc o nouă aventură a Cupei Mondiale, primul turneu final cu toate cele 7 campioane mondiale la start, întreaga lume fiind conectată la festinul fotbalului mondial. Ne aşteaptă o aventură magică, o lună de superfotbal, în care sportul rege îşi etalează farmecul inegalabil, cu 64 de meciuri, ţinta fiind cucerirea trofeului râvnit de întregul mapamond, Cupa „Jules Rimet”, încununarea cu coroana de lauri cuvenită campioanei. Cupa Mondială reprezintă visul oricărui microbist, o întrecere de clasă, ce rivalizează ca anvergură cu Jocurile Olimpice. Cel mai important eveniment sportiv al anului 2014, de o amploare nemaiîntâlnită, adună emoţii, bucurii, pasiuni fără limite, dar şi magia aferentă unui turneu final, o pledoarie pentru un spectacol de rang înalt.

Lupta pentru supremaţie ar trebui să însemne o afacere între reprezentantele eternelor continente rivale, Europa şi America de Sud, în grupul pretendentelor la trofeu regăsindu-se Brazilia, Spania, Uruguay, Argentina, Olanda, Anglia, Italia, Germania, însă din ecuaţie nu poate fi scoasă eventualitatea unei alte surprize. Un Mondial nu reuneşte doar cele mai bune reprezentative din lume, ci aduce în scenă marea majoritate a starurilor, dornice de o reprezentaţie de lux. Un turneu final este o sărbătoare a fotbalului, pe gazon şi în tribune, iar farmecul este amplificat de aceşti artişti, „magnetul” întrecerii supreme, unice, o veritabilă colecţie de stele şi abia aşteptăm să aflăm cine va fi noul stăpân al imperiului mondial numit Fotbal. Din păcate noi românii ne-am obişnuit deja cu telecomanda şi perioada îndelungată de absenţă de la turneele finale, îndreptându-ne pasiunile spre alte teamuri.

Brazilienii dau, începând de azi, cea mai mare și mai extravagantă petrecere din istoria fotbalului. A 20-a ediție a Cupei Mondiale este de departe cea mai scumpă, peste 11 miliarde de dolari fiind cheltuiți pentru organizarea evenimentului.

Primul meci se va disputa la Sao Paulo, acolo unde, până în urmă cu doar câteva zile, se lucra la noul stadion. Brazilienii nu concep un pas greșit al favoriților în meciul de deschidere cu Croația.

Vă spun că vremea noastră a venit. Vom merge împreună, timp de o lună. Cupa Mondială este a noastră”, a spus antrenorul gazdelor, Luis Felipe Scolari, care a mai ghidat-o pe Brazilia către un triumf în această competiție, în urmă cu 12 ani.

Brazilia face parte din Grupa A, unde mai sunt prezente Croația, Mexic și Camerun. Cum gazdele sunt favorite certe la calificarea în faza optimilor de finală, celelalte trei echipe vor duce lupte grele pentru locul doi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea