Rămâi conectat

Actualitate

Stadiul lucrărilor la autostrăzi în luna mai: Italienii de la Pizzarotti, progres de 2,7% pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Constructorul român Spedition UMB a ajuns, la sfârșitul lunii mai, la un stadiu al lucrărilor de 25% pe Centura Bacău, care include primii kilometri de autostradă din Moldova. În topul constructorilor de autostrăzi cu cele mai mari progrese în luna mai urmează italienii de la Pizzarotti şi cei de la Astaldi.

Firmele de construcţii ale lui Umbărescu au executat în mai puţin de trei luni un sfert din lucrările la Centura Bacău, potrivit datelor actualizate de pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În ultima lună de primăvară, Spedition UMB a raportat un stadiu al lucrărilor de 25% pe şantierul Centurii Bacău, deschis pe 8 martie. Deşi termenul contractual de finalizare a lucrărilor la Centura Bacău expiră în primul trimestru din 2022, Umbrărescu vrea să termine anul acesta bucata la profil de autostradă, de 16 kilometri. În total, Centura Bacău va avea 31 de kilometri.

Cei 16 kilometri de autostradă din Centura Bacău se suprapun cu traseul A7 Ploieşti – Paşcani, cunoscută ca Autostrada Moldovei. Rămâne de văzut dacă muncitorii lui Umbărescu vor menţine ritmul, astfel încât prima bucată de autostradă din Moldova să fie finalizată anul acesta.

În topul constructorilor după progresele de luna trecută urmează italienii de la Impresa Pizzarotti, cu un avans de 2,7 puncte procentuale pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda. Ei au ajuns astfel la un grad de execuţie de 69,80% în luna mai. În ciuda avansului semnificativ, aceştia ar trebui să accelereze ritmul lucrărilor pentru ca lotul lor să fie finalizat până la sfârşitul anului.

Podiumul din luna mai este completat tot de către un constructor italian, respectiv Astaldi, cu un progres de 2,38 puncte procentuale pe lotul său din Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş. Chiar şi aşa, în ritmul actual Astaldi ar putea rata ţinta de finalizare a lucrărilor la finele anului.

Un avans considerabil a raportat luna trecută şi celălalt constructor român de autostrăzi, Straco Grup, de respectiv 2,38 puncte procentuale. Astfel, gradul de execuţie pe lotul Straco din Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş a ajuns la aproape 25% în luna mai.

Luna trecută au mai fost deschise oficial şi alte şantiere de autostradă şi drum expres, însă progresele de pe acestea nu au fost publicate încă pe site-ul CNAIR.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea