Sprijin financiar pentru Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA), în valoare de 195.000 de lei, de la Consiliul Județean

Consiliul Județean Alba intenționează să completeze din bugetul propriu resursele financiare ale Agenției Locale a Energiei Alba (ALEA) cu 195.000 lei (circa 43.000 de euro) – potrivit unui proiect de hotărâre susus aprobării consilierilor județeni în ședința de joi, 25 februaie.

Banii vor fi alocați “pentru susţinerea activităţilor Agenţiei Locale a Energiei Alba – ALEA, înfiinţată în cadrul proiectului „Crearea a 3 Agenţii de Management Energetic în La Manche (Franţa), Alba (România) şi Ios (Grecia)” – contract de grant EIE/TYPE2/07/211/SI2.469828”.

ELIT

O decizie similară a CJ Alba luată în 2014, era motivată prin faptul că, deşi ALEA a beneficiat de alocaţii financiare obţinute din activităţi de tip comercial (consultanţă, asistenţă tehnică, etc) sau cotizaţiile membrilor agenţiei, acestea nu asigură în totalitate cuantumul financiar necesar contribuţiilor proprii la proiectele europene şi cuantumul financiar necesar derulării activităţilor de bază ale agenției.

CITEȘTE ȘI: CJ Alba a alocat 175.000 de lei pentru Agenţia Locală a Energiei – sunt finanțate activități și evenimente organizate în 2014

Potrivit propriei pagini de internet, echipa ALEA este formată din trei persoane: Florin Andronescu – director, un asistent manager și un expert tehnic.

ADEZIUNE PLUS

“Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA înființată în 2008 este o organizație neguvernamentală ce are menirea de a contribui la dezvoltarea durabilă a județului Alba prin îmbunătățirea situației actuale în domeniul eficienței energetice, a managementului energetic și a utilizării energiei din surse regenerabile. Agenția își propune pe de o parte să devină o autoritate competentă în promovarea dezvoltării durabile a județului Alba prin îmbunătățirea situației energetice actuale iar pe de altă parte să fie un factor decisiv în schimbarea mentalității cetățenilor în ceea ce privește comportamentul lor în calitate de consumatori de energie”, se arată în prezentarea disponibilă pe pagina sa oficială de internet. (BP)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Gabriel Pleșa:,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului”

Gabriel Pleșa: ,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului” Am încredere… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

Adi 22 februarie 2016 at 16:59

Adevărul este ca și se lucrează foarte mult la această agenție. O expoziție pe an! Suficient! Trai neneacă pe banii fraierilor de contribuabili! Ce au făcut ăștia în opt ani???? Să ne arate și nouă, fraierilor!!!

gogu 22 februarie 2016 at 21:15

…”aici sunt banii dvs”…o multime de ong-uri,agentii si te miri ce alte asociatii si gasti, cu denumiri pompoase,care au angajati o multime de „neica nimeni”,toti cu doua maini stangi si capatane-n colturi,care nu stiu sa treaca,fara ajutor,strada,dar stiu sa bage-n buzunare banii…fraierilor!PS-Suntem un popor de prosti,nu suntem uniti,trebuie sa nu mai platim impozitele,toti,cu mic cu mare sa vedem de unde-si vor lua salariile si din ce banuti platesc aceste „sifonarii”(agentii,ong-uri,concerte,delegati-n strainataturi,intruniri etc) politrucii de doi bani!

pilu 22 februarie 2016 at 21:22

S-au creat tot felul de agentii pentru lipitorii de afise sa nu ramana pe dinafara. Ia vedeti cine sunt cei ce manca banii agentiei si va dati seama cei acolo. Si ca ei sunt multe in Alba, numai nu se prea scrie de ei ca n-au ce.

dolfi 22 februarie 2016 at 22:53

ce produce aceasta asociatie??? Inteleg ca popicii macar vand iluzii si unii chiar se ocupa de servicii sociale… dar acest Oengeu???? Sa albeasca banii furati nu-i asa?

maia 24 februarie 2016 at 6:04

cu ce realizari se poate lauda aceasta asociatie in ultimii cinci ani, cheltuielile pe aceeasi perioada, efectul energetic asupra judetului(economisirea energiei,recomandari puse in practica,etc),ar trebui desfiintata pentru ca trei persoane nu vad ce pot face in acest domeniu ,un director si doi plantici de meserii indoielnice, apropos,ce specialitate are personalul de la aceasta asociatie si care sunt cheltuielile cu salarizarea…..

Comentariile sunt oprite