Rămâi conectat

Politică Administrație

Sprijin financiar pentru Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA), în valoare de 195.000 de lei, de la Consiliul Județean

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba intenționează să completeze din bugetul propriu resursele financiare ale Agenției Locale a Energiei Alba (ALEA) cu 195.000 lei (circa 43.000 de euro) – potrivit unui proiect de hotărâre susus aprobării consilierilor județeni în ședința de joi, 25 februaie.

Banii vor fi alocați “pentru susţinerea activităţilor Agenţiei Locale a Energiei Alba – ALEA, înfiinţată în cadrul proiectului „Crearea a 3 Agenţii de Management Energetic în La Manche (Franţa), Alba (România) şi Ios (Grecia)” – contract de grant EIE/TYPE2/07/211/SI2.469828”.

O decizie similară a CJ Alba luată în 2014, era motivată prin faptul că, deşi ALEA a beneficiat de alocaţii financiare obţinute din activităţi de tip comercial (consultanţă, asistenţă tehnică, etc) sau cotizaţiile membrilor agenţiei, acestea nu asigură în totalitate cuantumul financiar necesar contribuţiilor proprii la proiectele europene şi cuantumul financiar necesar derulării activităţilor de bază ale agenției.

CITEȘTE ȘI: CJ Alba a alocat 175.000 de lei pentru Agenţia Locală a Energiei – sunt finanțate activități și evenimente organizate în 2014

Potrivit propriei pagini de internet, echipa ALEA este formată din trei persoane: Florin Andronescu – director, un asistent manager și un expert tehnic.

“Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA înființată în 2008 este o organizație neguvernamentală ce are menirea de a contribui la dezvoltarea durabilă a județului Alba prin îmbunătățirea situației actuale în domeniul eficienței energetice, a managementului energetic și a utilizării energiei din surse regenerabile. Agenția își propune pe de o parte să devină o autoritate competentă în promovarea dezvoltării durabile a județului Alba prin îmbunătățirea situației energetice actuale iar pe de altă parte să fie un factor decisiv în schimbarea mentalității cetățenilor în ceea ce privește comportamentul lor în calitate de consumatori de energie”, se arată în prezentarea disponibilă pe pagina sa oficială de internet. (BP)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea