Rămâi conectat

Politică Administrație

CJ Alba a alocat 175.000 de lei pentru Agenţia Locală a Energiei – sunt finanțate activități și evenimente organizate în 2014

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sediu aleaConsiliul Județean va completa sursele financiare disponibile ale Agenției Locale a Energiei Alba cu 120.000 lei, sumă care este prevăzută în bugetul local al judeţului. Alți 55.000 de lei au fost alocați pentru promovarea și organizarea de evenimente. Atribuirea acestor sume a fost aprobată cu unanimitate de voturi de consilierii județeni în ședința de joi.

Începând cu anul 2011, cu continuitate şi în 2014, pe baza experienţei acumulate ALEA implementează o serie de proiecte în calitate de lider sau partener de proiect, având drept rezultat consolidarea poziţiei de organism relevant dedicat stabilirii şi implementării unei politici energetice durabile în judeţul Alba dar şi asigurarea sumelor necesare susţinerii financiare a activităţilor agenţiei. Importanţa continuării activităţilor ALEA se justifică prin faptul că este organismul calificat de identificare, evaluare şi promovare a problemelor locale de energie la nivel de judeţ şi a cărui obiective sunt legate de implementarea Masterplanului Energetic al Judeţului Alba, document de planificare care susţine efortul autorităţilor locale şi în primul rând al Consiliului Judeţean Alba de a avea o politică coerentă în domeniul energiei”, s-a arătat în raportul de specialitate care a însoțit proiectul de hotărâre.

Decizia de a se acorda suma de 120.000 de lei a fost motivată prin faptul că, deşi ALEA a beneficiat de alocaţii financiare obţinute din activităţi de tip comercial (consultanţă, asistenţă tehnică, etc) sau cotizaţiile membrilor agenţiei, acestea nu asigură în totalitate cuantumul financiar necesar contribuţiilor proprii la proiectele europene şi cuantumul financiar necesar derulării activităţilor de bază ale agenției.

Este vorba despre proiecte ce se vor derula în anul 2014 și vor viza în special activități de colaborare și schimb de bune practici, promovarea utilizării surselor regenerabile de energie, proiecte de cercetare/dezvoltare în domeniul de activitate specific și proiecte de planificare energetică pentru implementarea cărora este necesară o cotă de cofinanțare.

Tot în anul 2014 ALEA va mai primi finanțare de la CJ Alba pentru promovarea și organizarea a două evenimente: ”Eco E cool” – concursul de modă eco în care sunt implicați elevi de la toate liceele din județ, pentru care s-a alocat suma de 25.000 de lei și Târgul ALEA care va fi finanțat cu 30.000 de lei.

Ambele evenimente se află pe lista programului de activități pentru protecția mediului finanțat din bugetul propriu al județului Alba pe anul 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea