Rămâi conectat

Sport

Sportul Petrești – campioana Ligii a IV-a Alba, la 4 ani de la înființare | Echipa lui Doru Oancea se va bate cu CSM Tg. Mureș pentru promovarea în eșalonul terț

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sportul Petrești a devenit, la 4 ani de la înființare, campioana Ligii a IV-a Alba și se va duela cu CSM Tg. Mureș în dubla de promovare în eșalonul terț, în 15 și 22 iunie.

Din 2015, echipa ce reprezintă o localitate componentă a municipiului Sebeș a avut un traseu ascendent, ridicând mereu ștacheta: 2016 – promovare în Liga a IV-a, 2017 – locul cinci, 2018 – locul doi, 2019 – campioana Ligii a IV-a. Pe lângă titlul cucerit la finele acestui sezon, în palmaresul grupării “alb-albastre” figurează alte două trofee județene adjudecate anul trecut: Cupa României (3-2, la Galtiu, cu Transalpina Șugag) și Supercupa AJF (4-2, la Vințu de Jos, cu CS Ocna Mureș), în competița “KO” eliminând pe CS Hunedoara.

În ciuda unor dificultăți financiare în pauza de iarnă, când gruparea a fost părăsită de trei jucători de bază (Coltor și P. Muntean – la CS Ocna Mureș, Javla – la CSU Alba Iulia), Sportul a câștigat autoritar stagiunea, a cărei favorită era încă din start. Echipa condusă de Doru Oancea a terminat cu șase puncte în plus față de Voința Stremț și 9 raportat la CIL Blaj, celelalte ocupante ale podiumului. Petreștenii au atins 100 de goluri marcate în ultima rundă și sunt pe locul secund în ierarhia celor mai bune defensive, cu 25 de goluri primite (Olimpia Aiud este prima, cu 24 de goluri încasate) – statistici întocmite înainte de anularea rezultatelor din retur înregistrate de Dacia Mihalț.

În cele 26 de jocuri a reușit 20 de victorii, 3 remize și 3 înfrângeri (la Blaj, acasă cu Voința Stremț și în deplasare cu Olimpia Aiud – ultimele două în retur). Una dintre puținele formații din cel de-al 4-lea eșalon competițional cu o finanțare exclusiv din fonduri private, Sportul Petrești a avut în acest campionat un buget cifrat la aproximativ 130.000 de lei.

*Președintele Jenu Chirca – în fața celei de-a treia promovări

Președintele Jenu Chirca are în palmares alte două promovări în Liga a 3-a: în 2003 cu Hârtia Petrești, o altă reprezentantă a localității, ce a petrecut o stagiune în eșalonul terț, respectiv în 2005, cu CSM Sebeș (formație ce a avut la bază fuziunea dintre Pielarul Sebeș și… Hârtia Petrești). “Am condus autoritar campionatul și ne-am atins obiectivul: ajungerea la marele vis, promovarea în Liga a 3-a! Suntem mândri de ceea ce am realizat, noi, dintr-o suburbie a Sebeșului, reprezentăm județul Alba la baraj”, a spus Jenu Chirca, cel care asigură în bună măsură finanțarea formației “alb-albastre” din Petrești. “Am realizat un sezon bun, a contat că a existat un colectiv unit și multă muncă, depășind astfel momentele delicate din intersezon. Va fi greu, dar nu imposibil, la jocurile de baraj, pe care le abordăm cu toată încrederea”, a mai adăugat oficialul campioanei.

*Antrenorul Doru Oancea, a doua oară campion!

După tripla realizată în 2017 (cupă, campionat și promovare) cu Șurianu Sebeș, antrenorul Doru Oancea, împreună cu Dan Comșa, a fost artizanul performanțelor realizate de Sportul Petrești în ultimii doi ani.

Sunt pentru a doua oară campion al județului Alba. Dacă aș face o comparație între cele două sezoane, acesta a fost mult mai greu, prin prisma problemelor întâmpinate în iarnă. Este o performanță mare, am dus un retur întreg cu 14-15 jucători și îmi felicit băieții pentru acest parcurs”, a menționat Doru Oancea. “Reprezentăm Alba la baraj și sper să o facem bine. Barajul de promovare este un alt hop. Întâlnim, din punctul meu de vedere, cel mai puternic adversar din zonă. Ne jucăm însă șansa împotriva unei echipe foarte bune, cu jucători precum Astafei, Ferfelea sau Candrea”, a mai adăugat Oancea.

*Cei 7 “supraviețuitori” ai barajului din 2017

Pe lângă antrenorul Doru Oancea și organizatorul de competiții Dan Comșa, în efectivul laureatei din Petrești mai sunt 5 jucători, Cutean, Bălaș, Rahovean, Ad. Lăcătuș și Ludwig, care în urmă cu 2 ani au trăit bucuria câștigării, cu Șurianu Sebeș, a barajului de promovare cu Viitorul Caransebeș (din păcate însă, proaspăt divizionara terță s-a desființat în vara anului 2017). Un club tânăr, Sportul Petrești, încearcă să continue tradiția reprezentantelor județului Alba la barajele de accedere în eșalonul superior, “albanezele” având 7 promovări consecutive, un record la nivel național.

Lot: Lepădat, Dobre – Cr. Popa, Samoilă, Cutean, Gavriluță, P. Ștefan, Rahovean, Ov. Stancu, Ad. Ignat – D. Ianc, Ludwig, Buligă, M. Cristea, T. Mărginean, Ad. Lăcătuș, Al. Lăcătuș – G. Oltean, Bălaș, Afrapt. *Golgheteri Bălaș – 19 goluri, P. Muntean – 14 (plecat în retur), Ad. Lăcătuș – 12, Coltor – 11 (plecat în retur), Buligă – 8. *Staff-ul administrativ: Jenu Chirca – președinte, Adrian David – vicepreședinte, Gligor Barbu – președinte de onoare; *staff-ul tehnic: Doru Oancea – antrenor principal, Dan Comșa – antrenor secund și organizator de competiții, Ciprian Rîșniță – antrenor juniori A1, Ana Țăran – medic, Nicolae Bușa – masor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Industria Galda 2-2 (0-1), în derby „de Alba” | „Lanterna roșie”, remiză dar și retrogradare matematică

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir remizează în derby „de Alba” cu Industria Galda de Jos, scor 2-2 (0-1), după o confruntare spectaculoasă în care vizitatorii au condus la pauză, „roș-albaștrii” au întors scorul, dar Frențiu, în prelungiri (90+3) a restabilit egalitatea. O remiză venită după 6 înfrângeri la rând pentru ultima clasată, una cu gust amar, întrucât la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea