Rămâi conectat

Sport

Sorin Corpodean, preşedintele AJF Alba a primit Diploma UEFA pentru campionatul Munţilor Apuseni

Dragoş Suciu

Publicat

în

AJFSorin Corpodean, preşedintele AJF Alba a primit recent  Diploma UEFA (semnată de Michel Platini – Președinte UEFA și Gianni Infantino – Secretar General UEFA) pentru Campionatul Munților Apuseni, competiție medaliată cu argint la secțiunea Best Grassroots Project 2013.

AJF Alba și Consiliul Județean Alba – partenerul principal al AJF – au început în 2010 un proiect frumos, care după a III-a ediție desfășurată în iulie-august 2012, a avut un ecou național și internațional, prin titlul acordat putând spune că acest Campionat al Munților Apuseni – fotbal pe teren redus pentru zona rurală – a devenit Marcă Înregistrată.

În cadrul ședinței sale de la Sofia din martie, Comitetul Executiv al UEFA a acordat medalia de argint pentru proiectul „Campionatul Munților Apuseni”, derulat în organizarea Asociației Județeană de Fotbal Alba (președinte: Sorin Corpodean), în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.

În motivarea deciziei sale, UEFA precizează că această competiție „a permis crearea unei infrastructuri fotbalistice cât se poate de utile într-o regiune montană a României, infrastructura fiind folosită pentru atragerea comunităților locale în vederea celebrării fotbalului”.

„Competiția care a debutat în anul 2010, din dorința AJF Alba de a avea fotbal organizat și în zona respectivă, a crescut an de an și la propriu și la figurat, făcând ecouri la nivel național, iar azi putem spune și la nivel european!

Campionatul Munților Apuseni a fost înființat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba deoarece în Munții Apuseni nu beneficiam de terenuri cu dimensiuni normale, decât în orașele Abrud, Baia de Arieș, Zlatna și Câmpeni, iar în competițiile oficiale organizate de AJF Alba participau foarte puține echipe din zona respectivă. Așa că, plecând de la ideea de a organiza o competiție de fotbal pe teren redus, ne-am adresat doar zonei rurale, iar regulamentul aprobat și competiția în sine a obținut un caracter aparte și unic în același timp, încununat acum cu un titlu european medaliat, care ne face mândri de tot ce am reușit împreună cu toți participanții și mai ales cu aportul primarilor din zona respectivă!” se arată într-un comunicat de presă AJF Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea