Soluţii noi pentru economisirea combustibililor pe timp de iarnă

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În spaţiile industriale până acum căldura cea mai ieftină a fost obţinută cu tuburi şi panouri radiante. Volumul gazului consumat reprezintă 30 – 40% faţă de o instalaţie clasică. În prezent sistemul a fost surclasat de un altul, conform brevet nr. 122315 aflat ca proprietate intelectuală al S.C.Termotecnica S.R.L., protejat până în anul 2023. Conform noului sistem, costurile încălzirii se reduc cu 50% faţă de tuburile radiante şi are avantajul major că este foarte ieftin, se instalează uşor, poate fi utilizat în zone cu pericol de incendiu sau explozie. De asemenea, nu trebuie să funcţioneze pentru propria protecţie la îngheţ, şi poate utiliza orice combustibil, inclusiv lemne. Garanţia este de 5 ani.
Pentru reducerea consumurilor energetice în spaţiile anvelopate cu probleme majore de condens şi mucegai Termotecnica deţine soluţia de aerisire permanentă fără pierderea căldurii din aerul viciat. Aerisirea permanentă permite controlul umidităţii şi combate mucegaiul în proporţie de 100%. Aparatele care sunt tot proprietate intelectuală sunt foarte ieftine şi uşor de instalat. Costul pentru o sală de clasă sau un salon este până în 500 lei.
Pentru populaţie, faţă de evoluţia preţului gazului am propus de-a lungul timpului mai multe soluţii. Nu am captat interesul nimănui, deşi ameliorarea consumurilor nu implică întotdeauna cheltuieli. În unele cazuri, cum sunt panourile reflectorizante aşezate între calorifer şi perete, costul este zero iar câştigul de câteva procente. Nmeni nu a fost interesat (dintre cei care citesc ziarul Unirea). În prezent am conceput un cazan pe lemne foarte accesibil, menit să înlocuiască cazanele pe gaz în gospodăriile populaţiei la un preţ de 1000 lei.
Sigur nici de acestă dată nu ne aşteptăm la vreun interes. Poate doar dacă se mai scumpeşte gazul sau dacă scriem pe cazane că au fost fabricate oriunde în altă ţară. Relaţii la telefon 0722/207396.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

ionica 1 noiembrie 2010 at 9:43

D-stra publicati chiar orice articol in ziar?Nu verificati motivatiile tehnice ale persoanei care-si da cu presupusu?Are el o pregatire de specialitate,are studiu de feziabilitate,laborator unde sa faca masurarorile si icercarile,are agrementul si autorizatie ptr.cazanele oferite,dar cite mii de incercari facute in laborator are ptr.afirmatiile facute ,ca in loc de 30% reducerea va fi de 50%?Toate acestea sunt afirmatii fara acoperire tehnica,asta-i motivul ca nimeni nu-i interesat.Redactia e bine sa fie mai atenta,exigenta cind mai scrie articole cu continut tehnic.,altfel compromiteti ziarul,pina atunci ,FELICITARI PTR.===REGULAMENTUL FORUMULUI====care de mult timp il asteptam.

Comentariile sunt oprite