Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Simpozion ştiinţific dedicat medicilor de familie din Alba Iulia, în cadrul Săptămânii Naţionale de Neuropatie Diabetică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Societatea de Neuropatie Diabetică iniţiază la nivel naţional, Săptămâna Neuropatiei Diabetice, care va fi marcată  în perioada 14-20 octmbrie. Evenimentul  se va desfăşura în 19 oraşe din ţară, printre care şi Alba Iulia, iar în cadrul acestuia sunt organizate  simpozioane Ştiinţifice dedicate medicilor de familie, urmând ca la finalul săptămânii să aibă loc Conferinţa de Neuropatie Diabetică şi Picior Diabetic, cu participare internaţională – Neurodiab 2013.

Săptămâna Neuropatiei Diabetice este o inițiativă a Societății de Neuropatie Diabetică și vine în îndeplinirea unuia dintre principalele obiective ale societății – dezvoltarea continuă a cunoștințelor și practicii medicale în domeniul neuropatiei diabetice.

În 19 orașe din țară, medici diabetologi și neurologi voluntari vor susține simpozioane cu medicii de familie pe tema neuropatiei diabetice, în special importanța identificării semnelor de neuropatie diabetică încă din cabinetul medicului de familie.

Simpozionele din Săptămâna Neuropatiei Diabetice se vor desfășura astfel:
14 octombrie: Alba Iulia, Fălticeni, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Reghin, Botoșani, Timișoara
15 octombrie: Baia Mare, Brașov, București, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Pitești, Slobozia, Târgoviște
15 octombrie: Alexandria, Bacău, București, Odorheiu Secuiesc
17 – 20 octombrie: București

„Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație invalidantă a diabetului zaharat, devenind o adevărată povară pentru persoanele care suferă de această afecțiune. De la dureri cronice până chiar la amputații, neuropatia diabetică este o boală cu efecte ireversibile, astfel că sunt extrem de importante prevenția, diagnosticarea precoce și tratamentul corespunzător”, transmit organizatorii.

Pentru mai multe detalii: www.neurodiab.org


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea