Rămâi conectat

Cultură Educație

Şi ceaiul de muşeţel trebuie să respecte normativele UE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Producătorii români de leacuri naturiste pe bază de plante medicinale mai au la dispoziţie, cel puţin teoretic, două luni pentru a respecta directiva UE cunoscută sub numele Traditional Herbal Medicinal Products (THMPD) care a fost adoptată la 31 martie 2004 şi care cere ca de la 1 aprilie 2011 toate plantele medicinale să fie procesate după aceleaşi procedee ca şi celelalte produse farmaceutice. Acest lucru presupune inclusiv obţinerea de certificate legale, la fel ca medicamentele, al căror cost este extrem de mare pentru fiecare plantă în parte, deşi acestea sunt folosite de mii de ani.
Costurile uriaşe pe care le presupune intrarea în legalitate vor lichida micii producători din domeniul plantelor medicinale în favoarea coloşilor farmaceutici. În loc ca produsele alimentare şi medicamentele tradiţionale să fie privite ca probleme legate de drepturile omului, acestea au fost tratate ca probleme de comerţ. În acest fel, legile privind alimentaţia şi plantele sunt focusate pe dorinţele marilor corporaţii, nu pe nevoile şi dorinţele oamenilor.
Dacă producătorii români nu se conformează noilor norme europene, după data de 1 aprilie 2011, ţara noastră riscă să fie dată în judecată de către marile concerne farmaceutice şi nu e greu de ghicit care ar fi soarta unor asemenea procese. De altfel, piaţa autohtonă a fost deja invadată de produse homeopate procesate prin India, China etc. Astfel că, la „moartea” producătorilor noştri de medicamente naturiste, vor plânge doar buzunarele românilor… (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea