Rămâi conectat

Sport

Sfârșit de sezon competițional pentru schiorii de la CSȘ Blaj, din cauza pandemiei de coronavirus 7 medalii naționale strânse de elevii antrenorului Tiberiu Tanțoș

Publicat

în

Cu un sezon întrerupt din pricina pandemiei de coronavirus, schiorii de la CSȘ Blaj au înregistrat rezultate notabile la concursurile la care au participat. Reprezentanții clubului din “Mica Romă” au strâns un total de 7 medalii, remarcându-se medalia de bronz obținută de Rebeka Anna Walter, în proba de slalom din cadrul Campionatelor Naționale ale Cluburilor Sportive Școlare.

În concluzie, sportivii de la CSȘ Blaj au reușit un sezon de apreciat, rezultatele fiind tot mai bune de la un an la altul, cu toate că echipa este în formare, propunându-se obiective cât mai înalte pe plan internațional, dar și cât mai multe clasări pe podium la întrecerile interne.

Sezonul 2019-2020 de pregătire specifică pe zăpadă, la schi alpin, a început în vara trecută, în luna august, cu antrenamente timp de 10 zile pe Ghețarul Molltaler, din Austria, și a continuat cu alte două stagii de pregătire, la Kaprun (Austria), în octombrie și noiembrie. Însă perioada competițională s-a dovedit una ciudată, cu lipsa totală a zăpezii (în decembrie), vreme foarte caldă și ploi (ianuarie și februarie), mici accidentări (firești, în activitatea unui sportiv de performanță), totul culminând cu această pandemie de COVID-19 ce a anulat competiții importante.

Electrica Furnizare Discount

În condițiile acestui sezon competițional atipic și destul de greu din punct de vedere logistic, personal sunt mulțumit de evoluția sportivilor. S-au prezentat bine la concursurile interne adunând în total 7 medalii: 3 locuri întâi, două locuri doi și două locuri trei, având de asemenea rezultate decente și pe plan internațional, unde cursele au fost grele și cu o concurență acerbă. Sunt bucuros de medalia de bronz obținută de Walter Anna Rebeka la proba de slalom de la Campionatele Naționale Școlare și regret foarte tare că probele juniorilor nu s-au mai putut ține, dar sperăm să trecem toți cu bine peste această încercare și dorim sănătate tuturor. Între timp sportivii noștri fac acasă antrenamente personalizate și se străduiesc să rămînă în formă pentru a continua antrenamentele la parametri optimi atunci cînd va fi posibil. Dorim să mulțumim pentru sprijin Federației Române de Schi și Biatlon, conducerii Clubului Sportiv Școlar Blaj, Inspectoratul Școlar Județean Alba, AS Montana Abrud și din păcate fără sponsori anul acesta, iar acest lucru se vede puțin, pentru că scăzut perioada de pregătirea în intersezon”, a transmis reputatul antrenor Tiberiu Tanțoș (din Abrud).

Pe plan intern, rezultatele sunt următoarele:

*Cupa CSȘ Baia Sprie, pentru copii, cadeți și juniori (în luna ianuarie): Anna Rebeka Walter – locul trei, în proba de slalom, Under 16; Ioan Alexandru Bordi – locul doi, la slalom, Under 18; Melisa Cioara – locul șapte, la slalom, Under 18; *Adrian Fer – locul șapte, la slalom, Under 18;

*Cupa Strindberg (copii și cadeți) la Toplița, în același timp cu Cupa Călimani (copii, cadeți și juniori), în ianuarie: Anna Rebeka Walter – locul întâi, la slalom Under 16, la Cupa Strindberg și locul întâi, la slalom, la Cupa Călimani; Ioan Alexandru Bordi – locul doi, la slalom Under 18, la Cupa Călimani; Timea Kis – locul întâi, la slalom Under 21, la Cupa Călimani;

*Campionatul Național de copii, la Baia Sprie (martie): Anna Rebeka Walter – locul cinci, la slalom, la categoria Under 16; proba de slalom uriaș a fost anulată din cauza ploii. La Campionatul Național de Juniori din Poiana Brașov sportivii nu au reușit să termine cursele sau au suferit accidentări;

*Campionatul Național al Cluburilor Sportive Școlare, la Baia Sprie (martie): Anna Rebeka Walter – locul trei la slalom Under 16 și locul cinci la slalom uriaș Under 16. Din păcate probele de slalom și slalom uriaș au fost reprogramate pentru luna decembrie 2020 din pricina declanșării pandemiei de coronavirus, sportivii fiind trimiși acasă după întreruperea concursului.

În competițiile externe participările au fost limitate întrucât s-au anulat foarte multe curse, rezultând o concurență sporită la cele ce au mai avut loc. Anna Rebeka Walter a luat startul în Ucraina la diverse concursuri, cele mai bune rezultate fiind înregistrate la

Bukovytsya – locul 5 la slalom și Vorohta – locul 7 la proba de slalom. De asemenea, Timea Kis a fost în Slovacia la începutul lunii trecute, clasându-se pe locul 11, la slalom, la Vratna, respectiv locul 14, la slalom, la Sachicky.

Publicitate

Sport

FOTO: Tenismenii de la TC Sun Alba Iulia, 17 trofee adjudecate la ultimele trei turnee

Publicat

în

La ultimele trei turnee la care au participat, tenismenii de la Tenis Club Sun Alba Iulia, recunoscut la nivel național pentru performanțele reușite la nivel de copii, au reușit rezultate excelente, aducând în panoplia clubului din Cetatea Marii Uniri 17 trofee.

Astfel, jucătorii pregătiți de antrenorul Călin Moldovan au cucerit 9 locul întâi, 5 locuri secunde și 3 clasări pe ultima treaptă a podiumului, la precedentele trei turnee din sezonul de toamnă. Dar iată rezultatele:

*Cupa Templierilor, ediția întâi, la Sebeș: *categoria 10 ani băieți: David Chiorean – locul doi, Ștefan Miclea – locul trei; *categoria 12 ani fete: Mara Țâmpea – locul întâi, Chrissa Andreea Moldovan – locul doi; *categoria 12 ani băieți: Eduard Pițu – locul întâi; *categoria 14 ani, fete: Briana Maria Moldovan – locul doi; *categoria 14 ani băieți: Bercu Mihail Ștefan Bercu – locul trei;

Electrica Furnizare Discount

*Cupa Sisi, ediția întâi, la Deva: *categoria 10 ani băieți: David Chiorean – locul întâi, Ștefan Miclea – locul doi; *categoria 12 ani fete: Mara Țâmpea – locul întâi; Chrissa Andreea Moldovan – locul trei; *categoria 12 ani băieți: Mircea Nicolas Plopeanu – locul întâi;

*Cupa Sebeșului, ediția întâi, Sebeș: *categoria 10 ani: David Chiorean – locul întâi; *categoria 12 ani fete: Mara Țâmpea – locul întâi; *categoria 12 ani băieți: Mircea Nicolas Plopeanu – locul întâi; *categoria 14 ani fete: Briana Maria Moldovan – locul întâi; *categoria 14 ani băieți: Eduard Pițu – locul doi.

 

Citește mai mult

Sport

Bomba campionatului la Șugag, Hidromecanica – Industria Galda 5-4!!! Viitorul Sântimbru și Energia Săsciori, victorii nete

Publicat

în

Hidromecanica Șugag a furnizat bomba campionatului, cu primul succes stagional, împotriva fostei divizionare terțe Industria, ce suferă amarnic pe Valea Sebeșului și a înregistrat în fieful fostei „lanterne roșii” întâia înfrângere. De asemenea, în  runda a 8-a a Ligii a 4-a, una spectaculoasă, s-au consemnat victorii nete pentru Energia Săsciori și Viitorul Sântimbru.

Hidromecanica Șugag – Industria Galda 5-4 (3-2)

Au marcat: P. Lazăr (12), Crețu (19, 73), Șufană (25), Cr. Mărginean (78, autogol), respectiv Bălaș (24, penalty), S. Szekely (44), Schiau (65, 75)

Electrica Furnizare Discount

Trupei conduse de Doru Oancea nu-i cad bine jocurile de pe Valea Sebeșului. Așa a fost la Săsciori, în două rânduri, campionat și Cupa României, dar mai ales la Șugag, unde s-a înregistrat “bomba” campionatului, Hidromecanica marcând în acest meci tot atâtea goluri cât în precedentele șase. Fosta divizionară terță și-a pierdut imbatabilitatea din acest sezon tocmai împotriva “lanternei roșii”, ce nu cunoscuse gustul succesului, avea un singur punct și venea după 4 eșecuri, ultimul un sever 0-7 pe “Cetate” cu liderul CSU Alba Iulia. Oaspeții au început meciul de la 0-2, au declanșat cursa de urmărire, au redus ecartul până la pauză, au egalat în două rânduri, la 3-3 (65) și 4-4 (75), la dubla lui Schiau, dar au sfârșit învinși prin autogolul lui Cr. Mărginean (78), consemându-se cea mai mare surpriză a campionatului.

Energia Săsciori – Inter Unirea 7-3 (5-0)

Marcatori: I. Morariu (2), Jula (5, 18 – direct din corner, 20), T. Mărginean (27), Sava (74, 83), respectiv Al. Gheman (70, penalty, 82), I. Pereat (90). Un meci spectacol între vecinele de clasament la Săsciori, unde gazdele au început năvalnic și au punctat de 5 ori în nicio jumătate de oră, pentru un rezultat incredibil, cu un hat-trick V. Jula. Elevii antrenorului Mircea Țârlea au reușit să administreze o înfrângere severă unei echipe considerate tari, Energia demonstrând că reprezintă una dintre revelațiile acestei ediții. În actul secund, oaspeții au redus ecartul, ultimul gol fiind realizat din lovitură liberă de Ionuț Pereat, antrenorul jucător.

Viitorul Sântimbru – Kinder Teiuș 5-1 (1-1)

Au marcat: Al. Stan (27, penalty), Biro (46), E. Hălălae (54), Cos. Olălău (88), Mucea (90), respectiv D. Stanciu (25). Gruparea din Galtiu s-a dezlănțuit la reluare, după ce teiușenii au deschis scorul. Elevii antrenorului Adrian Bicheși au câștigat de o manieră netă o dispută în care s-au consemnat o eliminare (M. Oprea – Kinder, minutul 60) și un penalty ratat (Cos. Olălău, de la gazde, min, 75). Cu un moral excelent, după 4 victorii consecutive, trei în Liga a 4-a și una în cupă, Viitorul urcat pe locul al treilea și este pe val înaintea disputei de pe “Cetate” cu prima clasată CSU Alba Iulia, singura formație ce nu a pierdut până în această rundă.

Performanța Ighiu – Voința Stremț 1-3 (1-0)

Au marcat Negură (15), respectiv Juncan (52), Epure (46), Rancea (63).

Vizitatorii au răsturnat tabela după pauză, când au punctat de trei ori într-un interval de 11 minute, Voința repurtând a doua victorie la rând. Ighienii s-au stins încet, încet, plătind tribut numeroaselor absențe din efectiv, și au suferit al treilea insucces succesiv. Gazdele au rămas în inferioritate numerică în final, prin eliminarea lui V. Barna (84). Întâlnirea s-a disputat în cele din urmă, deși la un moment dat se punea problema amânării din pricina numeroaselor cazuri de jucători infectați cu COVID-19 în tabăra gazdelor.

Citește mai mult

Sport

FOTO: talentata Mihaela Blaga – bronz la junioare 1, AC “Mica Romă” Blaj – argint pe echipe, la Campionatele Naționale de cros

Publicat

în

La Campionatul Național de cros de la Botoșani, concurs pentru seniori, tineret (Under 23) și juniori 1 (Under 20), sportivii din Blaj au reușit să-și adjudece două medalii, una de bronz – la individual și alta de argint – la echipe.

Astfel, în cadrul cursei de 4000 metri rezervată junioarelor 1, Mihaela Maria Blaga (dublă legitimare CSȘ Blaj, AC “Mica Romă” Blaj) s-a clasat pe poziția a treia (cu rezultatul 13:28.74). Pe echipe, AC “Mica Romă” Blaj a devenit vicecampioană națională a acestei categorii (medaliată cu aur fiind CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc), avându-le în componență pe Mihaela Blaga, Alexandra Maria Hudea (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă”) – a terminat la individual pe locul 5 (rezultatul 13:41.83) și Andreea-Maria Bogdan (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă”) – locul 15, cu timpul 15:10.99. La competiție au participat 145 de atleți (62 la masculin și 63 la feminin), reprezentând 46 de cluburi.

Mihaela a concurat la o categorie superioară ca vârstă, ne-am pregătit pentru medalii, am obținut-o, dar cel mai important lucru este că am realizat calificarea la Campionatele Europene de cros, din 12 decembrie, de la Dublin. Eleva mea a reușit un palmares extraordinar în acest an, cucerind toate medaliile posibile, de la junioare 2, până la senioare”, a declarat antrenorul Cristina Man, totodată și vicepreședinte al Federației Române de atletism, ce o pregătește de 4 ani pe această veritabilă speranță a atletismului românesc. Mihaela Blaga a împlinit 17 ani în 4 martie, iar în acest an, unul extraordinar, a izbutit să-și treacă în cont o zestre extraordinară, 10 medalii (4 de aur, 5 de argint și una de bronz).

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare