Rămâi conectat

Actualitate

Senatorii au stabilit: Șoferii vor putea fi sancționați pentru farurile suplimentare la mașini

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unui proiect de lege adoptat miercuri de senatori, poliția rutieră poate reține certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia în cazul în care un autovehicul este personalizat cu anumite sisteme de iluminare pe timpul nopții.

Proiectul legislativ a primit și sprijinul Guvernului, iar acum va fi transmis spre dezbatere Camerei Deputaților. Autorii proiectului au remarcat că mașinile de mare tonaj care tranzitează România sau efectuează transport intern și internațional prezintă o serie de modificări la nivelul sistemului de lumini.

”De multe ori sunt instalate sisteme suplimentare personalizate, nestandardizate, care luminează puternic și intermitent pe timpul nopții. Aceste lumini nu au nicio funcționalitate în afară de personalizarea respectivului autovehicul de mare tonaj și pot reprezenta un pericol în traficul rutier pe timp de noapte, când conducătorii auto aflați la volanul autoturismelor pot resimți senzații de orbire de moment și pot avea reacții instantanee ce pot conduce la derapajul mașinii de pe carosabil și pierderea controlului asupra acestuia”, afirmă inițiatorii.

Proiectul interzice deținerea la vedere, montarea și folosirea sistemelor de lumini suplimentare personalizate, nestandardizate care luminează puternic și intermitent pe timpul nopții. Conducerea unui autovehicul cu asemenea sisteme de iluminat personalizate care luminează puternic și intermitent va fi considerată contravenție și sancționată cu reținerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare ori dovezii înlocuitoare a acestuia.

După votul din Senat inițiativa va fi transmisă spre dezbatere Camerei Deputaților, care va avea votul final asupra acesteia.

Sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea