Semieșecul cu FC Avrig a tulburat și mai mult apele la FC Unirea Alba Iulia! Armando Popescu: „Chiar e ultimatum pentru jucători și banca tehnică! Suntem la trei puncte de retrogradare!”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Semieșecul cu FC Avrig de pe “Cetate”, venit după o prestație cenușie a “alb-negrilor”, pare a fi picătura ce a umplut paharul nemulțumirilor în curtea divizionarei terțe Unirea Alba Iulia, ce a strâns 6 jocuri fără victorie (în două competiții, campionat și Cupa României).

Formația din Cetatea Marii Uniri este într-o evidentă criză și au existau zvonuri că postul antrenorului Adrian Bicheși este în pericol, însă acesta rămâne în funcție până la finalul turului, când vor fi evaluate rezultatele. În această după-amiază, conducătorii i-au băgat în ședință pe jucători și antrenori, imputându-li-se rezultatele nesatisfăcătoare. „Este ultimatum pentru jucători, sancțiunile financiare de săptămâna trecută rămân în vigoare, se poate spune că le-am transmis „declarația de război”. Dar s-ar putea ca unii, care se consideră șmecheri, să înceapă să nu mai prindă lotul, întrucât profită de mâna întinsă de cineva care și-ar da sufletul pentru Unirea Alba Iulia, însă confundă prietenia cu modul cum trebuie să te comporți în teren. Și jucătorii sunt vinovați, dar și banca tehnică! Nu mai e de joacă, ne uităm în clasament și vedem că suntem la trei puncte de retrogradare. Am început campionatul șchiopi și acum suntem în genunchi”, a menționat Armando Popescu, managerul general.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Mihai Dăscălescu a precizat doar că „Bicheși rămâne în funcție, cel puțin până la iarnă. Atunci vom trage linie„,

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

*Bicheși rămâne în funcție

În urmă cu o săptămână, după înfrângerea drastică din Valea Domanului, fotbaliștilor li s-au blocat primele și salariile, a fost trasat un obiectiv de 12 puncte în următoarele jocuri (ratat după primul!), iar antrenorul Adrian Bicheși resimțea presiunea, chiar dacă oficial a primit girul conducerii.

Un lucru este cert, la mijlocul turului Unirea Alba Iulia se situează abia pe poziția a 7-a, cu 10 puncte, mult departe de așteptările unei candidate la promovare, la 9 “lungimi” distanță de prima poziție, obiectivul fiind în realitate ratat. Și ca o comparație, în turul sezonului trecut, tot după 7 runde, sub comanda lui Adorian Himcinschi (plecat la mijlocul sezonului), uniriștii se poziționau pe locul 5, cu 13 puncte!

*Mihai Manea, soluția blocată

Așa cum am intuit și după jocul cu CSM Școlar Reșița, în conducerea uniristă s-au prefigurat două curente de opinie, unul “pro” schimbare pe banca tehnică și celălalt ce optează pentru continuitate. Susținut de Armando Popescu, cu care a colaborat la Performanța Ighiu, primul nume aflat pe listă a prelua Unirea Alba Iulia a fost antrenorul Mihai Manea. Însă situația acestuia, raportat la săptămâna trecută, a devenit mai complicată, întrucât a acceptat propunerea venită de la CS Ocna Mureș, a și reușit o remiză la Lugoj și și-a instalat staff-ul pe banca nou-promovatei ocnamureșene: Ioan Ilie, George Țălnar și Petre Clep. Aceptând angajamentul și provocarea de la “Soda dragă”, Mihai Manea se regăsea într-o ipostază delicată: chiar dacă sună tentant să preiei Unirea Alba Iulia, abia s-a uscat cerneala de pe contractul cu conjudețenii.

Dan HENEGAR

5 Comentarii

florin 8 octombrie 2018 at 20:13

Chiar daca probabil Armando asta nu e un sfant are dreptate.Prea multi de la Unirea se cred fotbalisti.Cred ca trebuie treziti cat mai repede la realitate si arsi la buzunar.Daca nici acum cand au de toate nu isi dau interesul,atunci cand???

florin 8 octombrie 2018 at 20:16

Ai salar,ai prima de 1000 de lei dupa meciul cu Steaua,joci la cea mai importanta echipa din judet,ai sansa sa ajungi cu echipa orasului in liga a 2 a de unde usor poti fii vazut de o echipa de liga 1 si tu tot nu iti dai interesul.
Cred ca acesti jucatori sunt limitati mai mult mental decat fizic.

ciclop 9 octombrie 2018 at 13:44

sau cum se mai zice :
-” mai rumane daca nu-i putere ce mai socarai beleaua'” sau
– „de unde nu e nici domnul nu cere ” . ,
asa ca nu mai umblati cu „Alba” neagra .

ciclop 9 octombrie 2018 at 14:05

Asta i din cliclul: mult zgomot pt nimic. Sa nu uite acest armando ca Unirea Alba Iulia e jucaria lui dascalescu,iar interesul pt promovare e 0 / …#banitocatideageaba

Albania 12 octombrie 2018 at 13:27

Fane Fogorosi solutia ideala

Comentariile sunt oprite