Rămâi conectat

Sport

Se duc talentele fotbalistice din judeţ!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În repetate rânduri am atras atenţia asupra celor doi jucători talentaţi din judeţ, scoşi la rampă de selecţionata Under 16 pregătită de Alin Hancăş, mijlocaşul Mihai Scheau (Dalia Sport Daia Română) şi atacantul Marius Felindean (Olimpia Aiud), golgheterul reprezentativei judeţene. Deşi la vârste fragede, ambii au impresionat în jocurile din toamna trecută şi era firesc ca FC Unirea Alba Iulia să se preocupe pentru a-i înregimenta rapid, însă şefii nu au avut ochi şi pentru talentele aflate în apropiere, preferând să-şi îndrepte atenţia spre alte zări. Curtat de „U” Cluj, Rapid Bucureşti (s-a interesat Bogdan Andone de soarta sa) şi FC Timişoara, Marius Felindean a fost săptămâna trecută testat la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” (unde se regăseşte, la grupa 1988 şi fostul unirist Nicuşor Cârnaţ). „La Constanţa a fost remarcat în cele câteva zile de antrenamente, iar la vară va ajunge la şcoala de fotbal iniţiată de Gheorghe Hagi”, a afirmat un oficial al Olimpiei Aiud.
De asemenea, pe Bega, în curtea prim-divizionarei FC Timişoara, echipă ce-i are în efectiv şi pe albaiulienii Andrei Zăgrean şi Florin Ilie a poposit, aşa cum anticipam, în premieră luna trecută, mijlocaşul Mihai Scheau, ce va împlini 16 ani în 4 martie. „Voi semna contractul luna viitoare, deocamdată mă antrenez la grupa de vârstă 1995 a echipei FC Timişoara”, a afirmat fotbalistul descoperit de Paul Ciucă. Aşadar, FC Unirea Alba Iulia importă la greu, dar regretabil, omite să înregimenteze fotbaliştii de perspectivă din judeţ… (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Prometey Dnipro 2-3, în Liga Campionilor | Surpriză neplăcută și dezamăgire pentru campioana României!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a trăit o dezamăgire în grupele Ligii Campionilor în fața fanilor, după ce a pierdut o confruntare dramatică. scor 2-3 (23-25, 25-22, 25-18, 18-25, 8-15), cu Prometey Dnipro, un eșec total nescontat, o supriză neplăcută!!!

O nouă confruntare pe muchie de cuțit în „Alba Blaj” Arena, în care s-a trecut din nou prin toate stările posibile, de la 2-1, la 2-1 și 2-2 la seturi, fiind nevoie de tie-break, la fel ca în precedenta confruntare, cu Volero Le Cannet. A fost al 3-lea meci de 5 seturi din ultimele 5 dispute pentru reprezentanta României, care a suferit mult și a pierdut o confruntare în care era cotată cu prima șansă. Un meci maraton care a durat mai bine de două ore și jumătate și încheiat cu o surpriză neplăcută. Datele probleme se complică pentru Volei Alba Blaj în privința calificării, adunând două eșecuri la rând acasă, cu acelașu scor.

În setul decisiv, o sinteză a  întregii dispute, evoluția scorului: 0-2, 3-2, 3-4, 4-4, 4-7, 5-12 (6 puncte consecutive ale vizitatoarelor cu Bojana Milenkovic la serviciu). Prometey a ajuns la un punct de adjudecarea disputei (14-7)

La a doua partidă consecutivă în fața fanilor în competiția stelară, campioana României, clasată pe poziția secundă, a fost favorită în confruntarea cu reprezentanta Ucrainei, grupare care pierduse ambele întâlniri disputate în minimum de seturi,.

O sală aproape plină, aproximativ 1800 de spectatori, a fost alături de reprezentanta României, care a avut-o printre titulare pe Lora Kitipova, coordonatoarea transferată recent.

Contrar așteptărilor, întâlnirea a fost echilibrată, iar primul set a fost adjudecat de vizitatoare. În primul parțial s-a mers cap la cap, cu avantaje minime, de unul-două puncte de fiecare parte, până la 23-23, iar Prometey a fructificat prima minge de set, cucerind primul set în grupă.

Prometey a început mai bine și al doilea set, având ascendentul moral, conducând cu 12-9 și 15-13, gazdele egalând la „16”. Stevan Ljubičic a mizat, inspirat, pe Axinte și Ter Brugge, iar Blajul a trecut în față, distanțându-se la 20-17 și 22-19 și restabilind egalitatea.

Iarăși roluri schimbate, cu Prometey în prim-plan, 8-1 în favoarea vizitatoarelor, o diferență neverosimilă, moment în care Ljubičic a apelat, deja, la al doilea time out.  S-a făcut 7-8, diferența s-a redus, însă Prometey cu a cedat, conducând cu 12-8, 15-12. Blajul a egalat însă la „16” și a preluat conducerea după 4 puncte consecutive, distanțându-se la 23-17, după o altă serie de 6 puncte adjudecate!

La fel de echilibrat a fost și al 4-lea set în prima sa parte, cu egalități până la 11-11. Costa ratează două atacuri și se face 11-13 și 12-15. Se restabilește iar egalitatea, la „15”, se merge din nou cap la cap până la 18-18, dar Prometey a făcut 6 puncte la rând și a ajuns la 24-18!!!

Următoarea confruntare din Liga Campionilor va fi în 5 decembrie, în Franța, iar în Divizia A1 este sâmbătă, 2 decembrie, întâlnirea cu Știința Bacău, tot pe teren propriu, de la ora 18.00.

Volei Alba Blaj: Bogumila Biarda – puncte, Lora Kitipova, Nneka Onyejekwe – , Jovana Kocić – , Drussyla Costa – , Isidora Kockarević – , Britt Rampelberg (l), au mai intrat Katarina Jović – Iarina Axinte –, Anneclaire Ter Brugge, Raisa Ioan, Paula Partnoi; Andra Cojocaru (l), Lea Deak, . Antrenor Stevan Ljubičic


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare