Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Şcoala cu clasele I-VIII Daia Română calificată la faza pe ţară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa Şcolii cu clasele I-VIII Daia Română a acces din nou, pentru al doilea an la rând, la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar de handbal masculin, mediul rural. Elevii antrenorului Paul Ciucă au depăşit iniţial faza pe centrul de localităţi (cu Şugag, Pianu şi Petreşti, unde a câştigat toate partidele) şi apoi finala pe judeţ, cu echipa din Ciumbrud, calificându-se la etapa zonală de la Reşiţa, alături de reprezentantele altor 5 judeţe, Arad, Timiş, Mehedinţi, Caraş Severin, Hunedoara. Dăienii au continuat şi aici şirul victoriilor, 11-10 cu Arad, 15-14 cu Hunedoara, 21-2 cu Caraş Severin şi în finală 7-3 cu Timiş (partidele disputându-se în sistem turneu, două reprize a câte 15 minute). Turneul final se va desfăşura în Dâmboviţa, în perioada 5-8 mai şi va reuni la start 7 echipe din ţară.
La Reşiţa, Sergiu Bumbu a fost desemnat cel mai bun portar, iar Mihai Nelu Călin golgheterul întrecerii, alături de aceştia din lotul Şcolii cu cls. I-VIII Daia Română mai făcând parte Adrian Cibu, George Istrate, Claudiu Moldovan (toţi clasa a 8-a), Daniel Groza (născut în 1997 şi fotbalist selecţionat în echipa zonală a judeţelor Alba, Hunedoara şi Sibiu, văr cu Mihai Scheau, ajuns la FC Timişoara), Ionuţ Cibu, Vasile Ispas, Mihai Hăprian (clasa a 7-a), Marius Lupu, Ioan Gherghin, Marius Hăprian (clasa a 6-a). „Claudiu Moldovan este singurul handbalist din efectivul anului trecut şi unul dintre cei mai buni jucători. Faţă de 2010, când am devenit vicecampioni naţionali am schimbat din temelii efectivul, doar el mai regăsindu-se printre titulari. Pe această cale mulţumim d-lui primar Visarion Hăprian, precum şi conducerii şcolii, d-nei directoare Camelia Popescu pentru sprijinul acordat”, a declarat prof. Paul Ciucă. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aiudeanul Raul Șteau, promovare în elită cu Gloria Buzău Mijlocașul aiudean Raul Șteau a promovat pe prima scenă cu Gloria Buzău. În penultima rundă a play-off-ului eșalonului secund, echipa condusă de Andrei Prepeliță a învins 3-0 pe Unirea Slobozia, iar Gloria Buzău a revenit, după 15 ani, în elita fotbalului românesc. Este a 4-a promovare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea