Rămâi conectat

Actualitate

Schema de ajutor de minimis privind construirea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv, adoptată de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru construirea, amenajarea şi dotarea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv a fost adoptată de Guvern.

„A fost adoptată astăzi hotărârea de Guvern privind instituirea unei scheme de ajutor de minimis privind construirea, amenajarea şi dotarea a 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv. Este vorba despre programul guvernamental ‘Investim în copii, investim în viitor’, un program ce beneficiază de o schemă de ajutor de minimis ce se va derula până la 31 decembrie 2020 cu o alocare multianuală de 2, 35 miliarde de lei. Proiectele care vor beneficia de acest ajutor trebuie să îndeplinească mai multe condiţii printre care: clădirile în care se vor organiza aceste grădiniţe pot fi construcţii noi sau existente care urmează a se moderniza şi amenaja, dar să nu fi funcţionat ca o creşă sau o grădiniţă în ultimii 5 ani, clădirea să fie dimensionată pentru cel puţin 2 săli de grupă standard, cu toate facilităţile necesare, să îndeplinească standarde de construcţie, de dotare generală şi sportivă, de personal de specialitate şi echipamente sportive, să existe un număr de minimum 10 angajaţi aferenţi proiectului pe perioada de funcţionare a grădiniţei, atât personal de specialitate, cât şi personal de deservire”, a spus purtătorul de cuvânt Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat trebuie să menţină cel puţin 10 ani activitatea în grădiniţe de la data obţinerii autorizaţiei de funcţionare, nivelul maxim al ajutorului de minimis acordat fiind de până la 100% din valoarea totală a proiectului finanţat, dar nu mai mult de 500.000 de euro. De asemenea, se acordă garanţii de până la 50% din valoarea creditului contractat de investitor. Bugetul acestei scheme de ajutor de minimis este prevăzut în bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea