Rămâi conectat

Cultură Educație

Scandalul de la școala din Fărău în atenția IȘJ Alba dar și în atenția poliției

Publicat

în

Dacă cele două memorii ale părinților ce au copii care studiază la Școala Gimnazială din Fărău nu au avut prea mare ecou la Inspectoratul Școlar Județean Alba, protestul de ieri, când peste 70 de persoane s-au adunat în fața școlii cerându-i noului director să demisioneze nu i-a lăsat indiferenți pe șefii instituției, astfel că au desemnat o comisie care se va ocupa de acest caz.

Potrivit inspectorului Iuliana Șarlea echipa se va deplasa vineri dimineață la Fărău și va avea o întâlnire cu profesorii și cu reprezentanții părinților după care în Consiliul de Administrație al IȘJ Alba se va lua o decizie.

Pe de altă parte protestul a intrat și în atenția poliției, deși s-a desfășurat în mare parte civilizat și, în afară de huiduieli (inevitabile în astfel de cazuri), nu s-au consemnat incidente. După sesizarea din oficiu, două echipaje de poliție s-au înființat astăzi în comună chestionându-i pe localnici în legătură cu motivele care i-au îndemnat pe oameni să se adune într-un număr atât de mare la școală.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit unor surse și reprezentanții PSD s-au mobilizat și au umblat prin comună încercând să-i facă pe protestatari să mărturisească faptul că au fost ”împinși de cineva de la spate” să pornească acest protest și că totul este de fapt o acțiune ce ține mai degrabă de zona politicului decât de faptul că părinții doresc o educație cât mai bună pentru copiii lor.

Părinții sunt, însă, atât de hotărâți să rezolve problema încât iată ce au scris în memoriul înregistrat la IȘJ Alba în data de 18 august:

Vă aducem la cunoștință că NU SUNTEM DE ACORD cu schimbarea doamnei directoare prof. Ioana Ofelia Bordean, deoarce de când dânsa este la conducerea școlii copiii noștri au fost scoși din anonimat, participând la diverse concursuri și obținând rezultate foarte bune, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. De asemenea, în anul școlar 2011-2012, la școală s-au făcut o mulțime de reabilitări, creându-se condiții deosebite pentru activitatea instructiv-educativă, cum ar fi laboratorul de informatică, sala de sport, sala de festivități, clasele renovate și modernizate, instalații de apă curentă, amenajare curte școală, grădiniță etc.

Pe lângă toate acestea s-a respectat orarul școlar, care până acum nu a fost respectat nici de unii profesori care făceau naveta și ajungeau dimineața la ora 9.00 și plecau la ora 12.00. Până în acest an școlar profesorii nu-și făceau orele de matematică, română, informatică, biologie, educație tehnologică etc. deși la unele dintre aceste materii copiii aveau examene. Acest lucru îl știm de la copiii noștri care veneau acasă și spuneau: azi nu am făcut fizică sau informatică, am făcut matematică o jumătate de oră, română la fel sau orele de biologie și educație tehnologică nu erau ținute iar ei se jucau în curtea școlii. De asemenea nu se știa când era oră sau pauză deoarece copiii erau lăsați să iasă în curtea școlii (…)

Ani la rând părinții și-au transferat copiii la alte școli deoarece erau nemulțumiți de activitatea din școală, preferând să-i transfere la alte școli la Ocna Mureș. În caz cădirectoarea școlii, prof. Ioana Ofelia Bordean va fi schimbată, noi, părinții, ne vom transfera copiii la Ocna Mureș cerând sprijin d-lui primar referitor la transport.

De asemenea vom solicita presa și televiziunea pentru a se vedea realitatea și ”criteriile” prin care se schimbă directorii de școli care se implică în procesul de învățământ (…)”.

Memoriul este însoțit de liste care conțin peste 81 de semnături, toate persoanele fiind trecute cu datele din cărțile de identitate (inclusiv seria și numărul C.I.).

Poate dacă cei de la inspectorat dădeau curs solicitării făcute de locuitorii din Fărău acum 3 săptămâni, s-ar fi evitat și scandalul și deranjul creat de protestul spontan. Așteptăm cu interes să aflăm ce decizie vor lua pentru a ”liniști spiritele”.

Până atunci, vă prezentăm mai jos câteva imagini ale școlii, așa cum arăta la începutul anului școlar 2011 și așa cum arată acum, precum și imagini cu diferite activități în care au fost implicați elevii și profesorii.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare