Rămâi conectat

Sport

Şc. cu cls. I-VIII Daia Română, din nou vicecampioană naţională

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Şcoala cu clasele I-VIII Daia Română este un veritabil laborator al performanţelor sportive, echipa de handbal masculin cucerind pentru al doilea an la rând medaliile de argint în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar mediul rural. Deşi n-au sală la dispoziţie şi se antrenează în perioada rece la Sebeş, micuţii practicanţi ai sportului pe semicerc au continuat şirul performanţelor. Trecând succesiv de fazele pe centru de localităţi, finala pe judeţ şi etapa zonală de la Reşiţa (alături de reprezentantele a altor 6 judeţe), dăienii s-au calificat la turneul final de la Târgovişte. În Dâmboviţa elevii lui Paul Ciucă au continuat prestaţiile remarcabile. În grupă s-au duelat cu echipa din Poeni (Teleorman), înfrângere cu 16-23 şi cea din Argeş, pe care au învins-o cu 15-14 şi au acces implicit în semifinale, unde au depăşit Harghita, victorie cu 18-13. În disputa pentru medaliile de aur, adversar a fost din nou Şcoala Generală din Poeni, ce a câştigat dramatic, 25-24, după două reprize de prelungiri! Remarcabil, formaţia din Teleorman este la al treilea titlu naţional consecutiv în ultimii ani.
lConjudeţenii au recidivat pozitiv
„Suntem vicecampioni naţionali pentru al doilea an la rând, după ce, comparativ cu 2010 ne-au părăsit 6 titulari. Am reuşit din mers să schimbăm garda, iar această constanţă a performanţelor notabile confirmă potenţialul existent, valoarea şi munca depusă”, a declarat profesorul de sport Paul Ciucă. Primul „şapte” al echipei din Daia a fost compus din Sergiu Bumbu – portar, Claudiu Moldovan, Mihai Nelu Călin, Daniel Groza (născut în 1997 şi fotbalist selecţionat în echipa zonală a judeţelor Alba, Hunedoara şi Sibiu, văr cu Mihai Scheau), Adrian Cibu, Ionuţ Cibu şi George Istrate (jucători), din lot mai făcând parte Mihai Radu Hăprian (portar), alături de Marius Lupu, Vasile Ispas, Marius Hăprian şi Ionuţ Gherghin. Dintre aceştia, Bumbu, Cl. Moldovan, M. Călin, Istrate şi Ad. Cibu au spus „pa” fericit şcolii din Daia, însă Claudiu Moldovan şi Călin Nelu Mihai vor continua să joace handbal la LPS Sebeş. „În această campanie am susţinut 11 jocuri, dintre care am pierdut numai două, la turneul final, cu campioana din Teleorman, ultima într-un mod dramatic. Şi aşa însă suntem mândri de ce am realizat, că am ţinut ştacheta ridicată. Este a doua distincţie din istoria şcolii la sporturi pe echipe”, a spus Paul Ciucă, a cărui lucrare pentru susţinerea gradului didactic I a avut ca temă, bineînţeles… handbalul.
lPaul Ciucă – polivalenţa prin sport
Permanenţa la nivel înalt în topul sportiv a fost susţinută de primăria din comuna Daia Română (primar Visarion Hăprian, consiliul local premiind reuşita handbalistică cu o sumă totală de 1500 lei), sponsorul Dan Groza (ce a asigurat fonduri necesare deplasărilor), precum şi de conducerea Şcolii cu clasele I-VIII (directoare Camelia Popescu). Paul Ciucă este însă „motorul” ce a declanşat explozia performanţelor deosebite şi constanţa în rezultate notabile. La 31 de ani, acesta se mândreşte, în cei 8 ani petrecuţi la Daia cu 8 finale naţionale, 17 locuri întâi pe judeţ, la handbal masculin, feminin şi atletism. Profesor de sport, jucător la CS Zlatna şi FC Cisnădie în ediţia trecută, antrenor al echipei locale Dalia Sport ce activează în Liga a IV-a, Ciucă are în palmares şi descoperirea talentatului fotbalist Mihai Scheau, de doar 16 ani, ajuns la FC Timişoara în iarnă.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Meci amical, Industria Galda – CSU Alba Iulia 2-3 (1-1) | Studenții, la a 4-a victorie la rând, Himcinschi – la primul eșec

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un meci amical, Industria Galda – CSU Alba Iulia 2-3 (1-1), studenții realizând la a 4-a victorie la rând, în vreme ce Himcinschi a înregistrat primul eșec. Amical tensionat între Industria Galda de Jos și CS Universitar Alba Iulia, încheiat cu victoria oaspeților, scor 3-2 (1-1). Studenții au bifat a 4-a victorie consecutivă, iar formația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea