Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Sport

Şc. cu cls. I-VIII Daia Română, din nou vicecampioană naţională

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Şcoala cu clasele I-VIII Daia Română este un veritabil laborator al performanţelor sportive, echipa de handbal masculin cucerind pentru al doilea an la rând medaliile de argint în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar mediul rural. Deşi n-au sală la dispoziţie şi se antrenează în perioada rece la Sebeş, micuţii practicanţi ai sportului pe semicerc au continuat şirul performanţelor. Trecând succesiv de fazele pe centru de localităţi, finala pe judeţ şi etapa zonală de la Reşiţa (alături de reprezentantele a altor 6 judeţe), dăienii s-au calificat la turneul final de la Târgovişte. În Dâmboviţa elevii lui Paul Ciucă au continuat prestaţiile remarcabile. În grupă s-au duelat cu echipa din Poeni (Teleorman), înfrângere cu 16-23 şi cea din Argeş, pe care au învins-o cu 15-14 şi au acces implicit în semifinale, unde au depăşit Harghita, victorie cu 18-13. În disputa pentru medaliile de aur, adversar a fost din nou Şcoala Generală din Poeni, ce a câştigat dramatic, 25-24, după două reprize de prelungiri! Remarcabil, formaţia din Teleorman este la al treilea titlu naţional consecutiv în ultimii ani.
lConjudeţenii au recidivat pozitiv
„Suntem vicecampioni naţionali pentru al doilea an la rând, după ce, comparativ cu 2010 ne-au părăsit 6 titulari. Am reuşit din mers să schimbăm garda, iar această constanţă a performanţelor notabile confirmă potenţialul existent, valoarea şi munca depusă”, a declarat profesorul de sport Paul Ciucă. Primul „şapte” al echipei din Daia a fost compus din Sergiu Bumbu – portar, Claudiu Moldovan, Mihai Nelu Călin, Daniel Groza (născut în 1997 şi fotbalist selecţionat în echipa zonală a judeţelor Alba, Hunedoara şi Sibiu, văr cu Mihai Scheau), Adrian Cibu, Ionuţ Cibu şi George Istrate (jucători), din lot mai făcând parte Mihai Radu Hăprian (portar), alături de Marius Lupu, Vasile Ispas, Marius Hăprian şi Ionuţ Gherghin. Dintre aceştia, Bumbu, Cl. Moldovan, M. Călin, Istrate şi Ad. Cibu au spus „pa” fericit şcolii din Daia, însă Claudiu Moldovan şi Călin Nelu Mihai vor continua să joace handbal la LPS Sebeş. „În această campanie am susţinut 11 jocuri, dintre care am pierdut numai două, la turneul final, cu campioana din Teleorman, ultima într-un mod dramatic. Şi aşa însă suntem mândri de ce am realizat, că am ţinut ştacheta ridicată. Este a doua distincţie din istoria şcolii la sporturi pe echipe”, a spus Paul Ciucă, a cărui lucrare pentru susţinerea gradului didactic I a avut ca temă, bineînţeles… handbalul.
lPaul Ciucă – polivalenţa prin sport
Permanenţa la nivel înalt în topul sportiv a fost susţinută de primăria din comuna Daia Română (primar Visarion Hăprian, consiliul local premiind reuşita handbalistică cu o sumă totală de 1500 lei), sponsorul Dan Groza (ce a asigurat fonduri necesare deplasărilor), precum şi de conducerea Şcolii cu clasele I-VIII (directoare Camelia Popescu). Paul Ciucă este însă „motorul” ce a declanşat explozia performanţelor deosebite şi constanţa în rezultate notabile. La 31 de ani, acesta se mândreşte, în cei 8 ani petrecuţi la Daia cu 8 finale naţionale, 17 locuri întâi pe judeţ, la handbal masculin, feminin şi atletism. Profesor de sport, jucător la CS Zlatna şi FC Cisnădie în ediţia trecută, antrenor al echipei locale Dalia Sport ce activează în Liga a IV-a, Ciucă are în palmares şi descoperirea talentatului fotbalist Mihai Scheau, de doar 16 ani, ajuns la FC Timişoara în iarnă.
Dan HENEGAR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

CS Unirea Alba Iulia, mulțumiri Primăriei municipiului Alba Iulia pentru sprijinul financiar acordat

Dan HENEGAR

Publicat

în

Conducerea CS Unirea Alba Iulia, cel mai important club soportiv din Alba, cu performeri prezenți la Campionate Europene și Mondiale, la diverse ramuri sportive, mulțumește Primăriei municipiului Alba Iulia pentru sprijinulul financiar acordat recent.
Cooperarea și în acest an cu Primăria Alba Iulia a ajutat CS Unirea Alba Iulia să își construiască o proiecție bugetară clară pentru trimestrele lll și lV, care ne-a stabilizat poziția de a participa cu sportivii noștri la activitatea sportivă și a condus la o relație de colaborare între aceste două instituții ale statului. În numele echipei CS UNIREA Alba Iulia, domnule primar vă adresez mulțumirile noastre pentru sprijinul financiar acordat”, a transmis Daniela-Olivia Moșneag, directorul CS Unirea Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

CS Unirea Alba Iulia, două reprezentante, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, la Campionatul European de atletism

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mărșăluitoarele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, sportive legitimate la CS Unirea Alba Iulia, vor concura la Munchen, în cadrul Campionatului European de atletism. E

Este o nouă reprezentare la nivel înalt pentru cel mai important club din Alba, după ce în 22 iulie cele două uniriste au concurat în USA, la Eugene/Oregon, la Campionatele Mondiale de atletism, competiția majoră a acestui an. La Munchen, proba de 35 kilometri marș va avea loc marți, 16 august, iar oboseala unui sezon extrem de istovitor este principalul obstacol pentru cele două sportive.

Multe nu sunt de spus, pentru că încă nu mă simt refăcută în totalitate după Mondiale. Aceasta o să fie a 5-a cursă de 35 de kilometri la nivel internațional în acest an. Am avut un sezon competițional foarte încărcat și sper doar să ajung la linia de finish cu un timp rezonabil și pe un loc cât mai onorabil”, a declarat Ana Rodean (38 de ani).

Elit - Gustul Desăvârșit

Rodean bifează a doua participare: precedenta fiind la Berlin, în 2018, cu o clasare pe locul 19, cu cel mai bun timp al carierei pe 20 kilometri (o oră 33 de minute și 39 secunde).A 25-a ediție a Campionatulul European de atletism face parte din a doua ediție a Campionatelor Europene Polisportive și se va desfășura între 15 și 21 august pe Stadionul Olimpic din München.

La Mondiale, Ana Rodean a terminat pe poziția a 26-a (rezultatul 3:01.29, SB, al doilea timp din carieră) iar colega sa de club a abandonat, din motive medicale, la kilometrul 28. Pentru Mihaela Acatrinei, debutul în arena mondială a însemnat o cursă cu probleme de sănătate, întreaga “aventură” spre USA fiind marcată de multe peripeții.

Am făcut o greșală, în timpul cursei am luat iarăși un supliment de geluri și activatori, după ce și înaintea startului am apelat la acele suplimente. Asta m-a terminat, începusem bine, eram pe record personal la kilometrul 20, însă ulterior mi-a fost foarte rău,  am vomat în câteva rânduri, am fost nevoită să renunț și mi-am revenit cât de cât abia după perfuzii”, a explicat Mihaela.

M-am întors obosită foc din America, o săptămână am dormit încontinuu. Sper ca în Germania să termin cursa, să nu pățesc ca în USA. Este clar că dacă nu abandonam la Mondiale acum eram mai relaxată”, a punctat Mihaela Acatrinei (27 de ani).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Evitarea depunctării, principala preocupare la CSM Unirea Alba Iulia! Adrian Vâsâi, primul nume pentru banca tehnică

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Municipal Unirea Alba Iulia a preluat marți, 9 august, locul în Liga 3 de la AFC Unirea 1924 Alba Iulia și va evolua în eșalonul terț în ediția viitoare după ce “alb-negrii” au fost preluați de Primăria municipiului Alba Iulia.

Și dacă în privința viitorului formația din Cetatea Marii Uniri a căpătat siguranță și liniște, după an de chin, stringente sunt problemele imediate, respectiv depunctarea cu 20 de puncte din pricina datoriilor către Alexandru Giurgiu, Adrian Bicheși și Ilie Adam (pasiv la care s-a ajuns în urma ședinței de săptămâna trecută a CNSL).

Pe termen scurt, încercăm să scăpăm de depunctare”, a comentat Mihai Dăscălescu, reprezentantul Ligii a 3-a în Comitetul Executiv, o declarație care o completează pe aceea făcută în ședința extraordinară de preluare a echipei: Există posibilitatea ca depunctarea să fie redusă, să primim o hotărâre favorabilă din partea FRF până la startul sezonului, a punctat Mihai Dăscălescu.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Recurs respins la Comisia de Recurs!

După modelul formației cugirene care în 2020 a devenit CSO Cugir iar un an mai târziu a trecut la denumirea CS Metalurgistul Cugir, modificări aprobate de FRF, va fi și translatarea dinspre AFC Unirea 1924 Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia (în 16 august este ședință de Comitet Executiv al FRF, după ce în 5 august s-a mai aprobat cesionarea activității sportive și a dreptului de participare pentru Vedița Colonești – Liga 3 și ACS Fortuna Bechicherecu Mic – feminin). Totuși în privința depunctării lucrurile sunt îngrijorătoare întrucât, în 4 august, Comisa de Recurs a FRF a respins recursul ca netimbrat pentru Adrian Claudiu Bicheși și Nicu Alexandru Giurgiu, “decizia fiind definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare”. Din pricina datoriilor, divizionara terță nu poate efectua transferuri momentan și riscă mărirea pasivului, la rând venind memoriile lui Valentin Sinescu (a acceptat reeșalonarea datoriilor) și Viorel Codrea. Concret, în zilele acestea ‘alb-negrii” trebuie să stingă litigiile cu Al Giurgiu, Bicheși și Adam (apelându-se la finanțatori privați), pentru a stopa depunctarea, iar prin interpretări ale regulamentului se speră să se înceapă sezonul fără puncte luate (Liga 3 debutează în 27 august, iar în 17 august e meci în Cupa României, cu CS Ocna Mureș).

*A revenit Răzvan Ivan

Numele sibianului Adrian Vâsâi, selecționerul echipei naționale Under 19 a României, prezentă recent la Campionatul European, este acum primul pe lista antrenorilor doriți (s-a vehiculat o perioadă și varianta Paul Ciucă).

Este o prioritate pentru noi, încercăm să-l convingem. Am discutat, dar a rămas să reluăm negocierile după ce știm dacă Primăria va prelua echipa”, a spus un apropiat al clubului albaiulian. Dacă va accepta propunerea, Adrian Vâsâi va colabora cu Marcel Rusu și Mircea Oprea (cuplul din primăvara trecută, cei care conduc pregătirea în acest moment).

În altă ordine de idei, apărătorul Răzvan Ivan (22 de ani, fundaș dreapta și fundaș central) a revenit la Unirea Alba Iulia. Acesta a mai jucat în două rânduri pentru albaiulieni, iar în ianuarie 2019 a fost cedat la UTA Arad, de unde a mai fost împrumutat o perioadă la “alb-negri”. De asemenea, mai sunt în probe doi portari: Cătălin Iovicin (21 de ani, Pandurii Tg. Jiu) și Darius Alexandru Mikloș (Academy Udinese București), ce vor fi testați în amicalul de sâmbătă, de la Cugir, cu Metalurgistul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea