Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Sărbătoare la Cărări: Tocmitul băciţelor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şi în acest an, conform tradiţiei, Consiliul Judeţean Alba, împreună cu Primăria comunei Săsciori şi Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Judeţul Alba vă invită la sărbătoarea populară „Tocmitul băciţelor”. Evenimentul va avea loc în zilele de 26-27 mai, La Cărări în decorul minunat al Carpaţilor Meridionali, iar oaspeţii vor fi întâmpinaţi cu spectacole de cântece şi dansuri populare susţinute de iubiţi şi renumiţi artişti locali. La buna dispoziţie vor contribui şi merindele specifice locului: balmoşul, sloiul, „înturnatul” şi plăcintele precum şi gama deja binecunoscută a brânzeturilor din zona Văii Sebeşului.
„Tocmitul băciţelor” este un eveniment care pe de o parte promovează tradiţiile populare legate de urcatul turmelor de oi în păşunile alpine, moment important în calendarul agricol al acestie zone de munte, dar este în acelaşi timp o acţiune care sprijină şi promovează fermierii din judeţul Alba, membrii asociaţiei crescătorilor de animale din zonă. Însuşi numele locului ales pentru acest eveniment sugerază încă o latură a sa: La Cărări, se întălnesc drumurile crescătorilor de animale de pe mai multe văi din Munţii Sebeşului şi Cugirului, iar acum, în modernitate, lor li se alătură şi iubitorii muntelui, ai naturii în general şi gurmanzii pasionaţi de produsele tradiţionale şi ecologice. Aerul tare de munte şi caracterul oamenilor deosebiţi care trăiesc în aceste locuri aspre, sporesc frumusetea spaţiului unde sunt aşteptaţi numeroşi oaspeţi dornici de cunoaşterea şi păstrarea tradiţiilor populare, de relaxare şi voie bună.
Vor fi prezente toate generaţiile de oieri: bunici, copii, nepoţi – adică toţi cei care duc prin strădania şi sacrificiile lor mai departe această îndeletnicire străveche – creşterea oilor. (A.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea