Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, pe “Cetate”, CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby “de Alba” cu ambiții și orgolii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atractiv derby “de Alba”, sâmbătă, la ora 15.00, pe Stadionul “Cetate”, meci contând pentru etapa a 9-a a eșalonului terț (ultima a turului), între CSM Unirea Alba Iulia (locul 6, 9 puncte) și Metalurgistul Cugir (poziția a 3-a, 15 puncte).

Sunt două grupări care traversează o perioadă bună, cu două victorii consecutive, și fără eșec în această toamnă împotriva conjudețenelor. În plus, nu sunt probleme de efectiv, cu excepția uniristului Banienschi (nerecuperat în totalitate). “Roș-albaștrii” nu au mai pierdut de 4 ani și jumătate contra echipelor din Alba (aprilie 2018), iar cu “alb-negrii” au un singur insucces din cele 9 dispute din 5 ultimii ani, în septembrie 2017, și 4 partide adjudecate la rând.

Și, pentru cine se va potrivi proverbul italian: “Non c’è due senza tre”?

Un meci greu, Metalurgistul fiind o echipă experimentată și omogenă, în condițiile în care de 2-3 ani au fost puține modificări în formula de bază. Se anunță o întâlnire încrâncenată, adversarul stă valoric mai bine ca noi la nivelul lotului. Vom face tot ce ne stă în putință să continuăm seria câștigătoare și sper să fim inspirați în privința primului unsprezece”, a precizat Marcel Rusu, în premieră oponent al Cugirului.

“Întâlnim o formație cu moral în creștere după precedentele succese. Știm ce reprezintă asemenea dueluri Alba Iulia – Cugir, important fiind ca cel mai bun să câștige. Ne dorim să etalăm o prestație cât mai reușită și să spargem gheața în deplasare”, a precizat Lucian Itu, Metalurgistul are trei remize pe terenuri străine în toamnă și 5 jocuri imbatabile (11 puncte), iar albaiulienii, cu 7 puncte din precedentele 270 de minute, se pregătesc de 3 dispute consecutive acasă, urmând Viitorul și Sănătatea Cluj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea