Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CSU Alba Iulia – BCM Danzio Timişoara, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Venită după o victorie muncită și importantă obținută la Galați în urmă cu o săptămână, CSU Alba Iulia întâlnește sâmbătă după-amiază, cu începere de la ora 18:00, pe propriul teren pe BCM Danzio Timișoara, într-o partidă care contează pentru etapa a IV-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin. CSU Alba Iulia - CSBT Alexandria cupa 2Disputa se anunță a fi una echilibrată, cu gazdele însă favorite, deoarece joacă în Sala de Sport a Universității, în fața propriilor suporteri, au un ascendent moral dat de victoria din etapa precedentă, dar și datorită scorului întâlnirilor directe, care indică 11-5 pentru CSU. Totuși trupa lui Popov trebuie să fie atentă și să nu comită prea multe greșeli, pentru că întâlnește o echipă care s-a întărit mult în pauza competițională de vară și chiar dacă se confruntă momentan cu oarecare probleme financiare, are obiective îndrăznețe în acest campionat.
În primele etape ambele echipe s-au impus de două ori, dar au și suferit câte o înfrângere drastică în deplasare. Astfel, CSU Alba Iulia a pierdut fără drept de apel în prima etapă la Sf. Gheorghe, cu scorul de 36-70, pentru ca apoi să treacă lejer, de CSBT Alexandria, scor 88-57, în cea de-a doua etapă, respectiv după un meci echilibrat de Phoenix la Galați, cu 70-65, în etapa cu numărul III. De cealaltă parte, BCM Timișoara a învins și ea acasă după un meci strâns pe Univ. Cluj-Napoca, scor 75-71, mult mai ușor pe CSM Satu Mare, cu 97-64, dar a pierdut drastic cu ICIM Arad, cu 80-50.
În întâlnirile directe scorul este clar favorabil gazdelor, 11-5, universitarele reușind să se impună în ultimele 5 dispute față în față. În ultima dintre acestea, în manșa retur a sezonului 2014/2015, disputată tot în Sala de Sport a Universității, CSU a reușit să învingă la diferență convingătoare, scor 94-58, în urma unei partide pe care a controlat-o autoritar pe parcursul tuturor celor 40 de minute de joc. Trupa antrenată de Miroslav Popov a început în forță și a luat repede avans pe tabelă, diferența după primul sfert fiind de 15 puncte. A doua pătrime a fost puțin mai strănsă, în jocul universitarelor intervenind puțin relaxarea, însă învingătoarea era deja cunoscută, dat fiind faptul că la pauza mare cele două combatante erau despărțite de 23 de puncte. După revenirea de la cabine a celor două formații meciul a fost unul fără istoric, cu cea de-a treia parte câștigată categoric de CSU, care a primit doar 8 puncte și a marcat 22, respectiv ultima, câștigată de timișorence la diferență de un punct, datorată și faptului că la trupa universitară au intrat în teren și jucătoarele folosite mai puțin.
În ceea ce privește loturile de jucătoare, câștig de cauză are CSU, care beneficiază de șase jucătoare străine și câteva jucătoare românce valoroase și experimentate, în timp ce BCM Danzio dispune de doar cinci baschetbaliste de peste hotare, restul fiind sportive autohtone tinere, dar de perspectivă. Astfel, la CSU evoluează 6 straniere (americancele Vanessa Abel, Asia Logan, Mariah King și Adrienne Webb, respectiv bulgaroaica Stefka Miteva și macedoneanca Jelena Antic), respectiv 2 baschetbaliste autohtone (Sonia Ursu și Elena Dincă), toate nou-sosite la Alba Iulia, din lotul de sezonul trecut regăsindu-se și anul acesta Alexandra Uiuiu, Marta Fodor, Mihaela Gherman și Andreea Beldian. Banca tehnică este formată în continuare din Miroslav Popov, antrenor principal și George Lăncrănjan, antrenor secund. De cealaltă parte, trupa din Timișoara are în echipă cinci sportive din străinătate, două din Statele Unite ale Americii și trei sârboaice. De remarcat faptul că din lotul condus de Bogdan Bulj face parte în continuare promițătoarea sportivă româncă, Alexandra Dumitrache, dar și câteva sportive foarte tinere, aflate la prima experiență în prima ligă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea