Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 17.30, derby în Divizia A1: Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște, ultima apariție a anului în Sala “Timotei Cipariu”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sâmbătă, la ora 17.30, în Sala “Timotei Cipariu” este derby-ul turului Diviziei A1 la volei feminin (televizat pe TVR 3), între eternele rivale Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, grupări care în ultimii doi ani și-au împărțit titlul de campioană.

Este penultima rundă a campionatului intern și ultima apariție din 2022 a fetelor din “Mica Romă” în propria sală. Gruparea din Ardeal a câștigat etapa anterioară la Pitești, dar a acumulat două înfrângeri consecutive, acasă, la “masa verde”, scor 0-3, cu Dinamo București (pe teren, 3-1) și în Franța, la debutul în grupele Champions League, 2-3 cu Volero Le Cannet. Duelul pentru supremație cu formația de lângă Turnul Chindiei prefațează un alt joc dificil, miercuri, 21 decembrie, la ora 19.00, la Tg. Mureș, cu Vero Volley Milano.

Chiar dacă nu a pierdut niciun joc pe teren în întrecerea feminină, Volei Alba Blaj a coborât pe locul al treilea în urma deciziei Comisiei de Disciplină a Federației Române de Volei (ardelencele au depus recurs), cu 20 de puncte. CSM Târgoviște este pe poziția secundă cu un punct în față, lider fiind Dinamo București – 22 de puncte și un meci mai mult (cele trei, fiecare câte o înfrângere). CSM Târgoviște, și ea participantă în competiția stelară (0-3 cu Eczacibași Istanbul, meci miercuri acasă cu Chemik Police) are un joc pierdut în Divizia A1 (2-3 acasă cu Dinamo) și un punct irosit la Voluntari (3-2)

În sezonul precedent, Volei Alba Blaj a cucerit toate trofeele interne, Supercupa României (septembrie 2021, la Brașov) și Cupa României (martie 2022, la Mioveni), după dispute cu CSM Târgoviște, adjudecate cu același scor 3-1. În campionat victoriile au fost împărțite, s-au impus gazdele în două rânduri, iar pe teren propriu Blajul a câștigat în minimum de seturi în martie și aprilie, tranșând astfel lupta pentru al 6-lea titlu de campioană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea