Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, ora 17.00, pe “Soda”, al doilea derby “de Alba” al toamnei, CS Ocna Mureș – Metalurgistul Cugir

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș și Metalurgistul Cugir se vor înfrunta sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 17.00, pe Stadionul “Soda” în al doilea derby “de Alba” al toamnei, meci contând pentru etapa a 4-a a Seriei a 9-a din Liga a 3-a.

“Roș-albaștrii” abordează disputa cu un ascendent moral serios, în condițiile în care s-au impus în toate cele 4 jocuri din acești ani, respectiv 2-0 (0-0), în martie și 5-1 (4-1), în turul trecut, în urmă cu aproape un an, 26 septembrie 2020, la precedenta descindere la Ocna Mureș, în ediția 2018/ 2019 mai fiind un 2-0 (1-0) la Cugir și un 3-2 (1-1) în localitatea salină, ultimul, un derby nebun, cu două eliminări și trei goluri din penalty.

Cugirenii, ce ocupă treapta a treia a podiumului, cu 7 puncte, au probleme defensive în acest start stagional, cu câte două goluri încasate în fiecare dispută, sunt pe val, după cele două succese la rând, 3-2 pe “Cetate” contra Unirii Alba Iulia și 4-2 acasă cu Gloria Bistrița, singurele puncte pierdute fiind în remiza internă din runda inagurală cu “virușii verzi”. De partea cealaltă, ocnamureșenii au început cu dreptul (2-1 cu Sticla Arieșul Turda) însă ulterior au cedat ambele partide, fără a înscrie, 0-1 cu Avântul Reghin (pe teren propriu) și 0-4 la Ungheni, poziționându-se pe locul al șaselea, cu 3 puncte.

“Sigur că meciul împotriva Cugirului va fi unul dificil. Este una dintre echipele pretendente la promovare și care a disputat barajul acum câteva luni. Noi ne pregătim cât putem de bune și suntem conștienți că numai prin determinare și luptă avem o șansă. Așteptăm sprijinul suporterilor și vom vedea ce se va întâmpla”, a transmis antrenorul Paul Ciucă, ce-l are incert pe Cioară, accidentat.

*Debutează Selagea la Metalurgistul

Este posibil ca în acest joc să debuteze în distribuția cugireană fostul căpitan unirist, Ciprian Selagea, ultima achiziție a trupei de sub Drăgana, înregimentat în această săptămână. Pe de altă parte, juniorii Sîncelean și R. Voicu nu s-au mai prezentat la pregătire, fiind așteptați doi tineri de la Sport Team București pentru a acoperi capitolul Under, Udrea a ieșit zilele acestea din carantină, iar „căpitanul” Șaucă, cu probleme la inghinali, va absenta.

Mergem să câștigăm, cu toate că știm că la asemenea dueluri intervin orgoliile județene și ambițiile suplimentare. Ne dorim să luăm toate punctele și în același timp să rezolvăm din problemele din defensivă întrucât nu este firesc să primim câte două goluri în fiecare joc”, a precizat Lucian Itu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea