Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, ora 17.00, pe “Cetate”: CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, derby “de Alba” în play-off

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, la ora 17.00, pe “Cetate”, în runda secundă a play-off-ului Seriei 9 din eșalonul terț, este un nou episod al derby-ului “de Alba” dintre CSM Unirea Alba Iulia (locul 4, 30 de puncte) și Metalurgistul Cugir (poziția a 3-a, 31 de puncte).

O confruntarea venită la două săptămâni distanță de duelul de sub Drăgana, în ultima rundă din sezonul regular, adjudecat de “roș-albaștri”, scor 2-0, care au realizat prima victorie a anului, producând totodată albaiulienilor prima înfrângere din primăvară.

Un meci cu un final nervos, la finele căruia Benkirat a fost eliminat și a primit 3 etape de suspendare, iar gazdele au fost amendate cu 1500 de lei. Ambele combatante vin după pași greșiți, eșecuri la Hunedoara și Ungheni și caută reabilitarea în această dispută.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

O confruntare în care dorim să ne impunem pentru a ne reveni după cele două insuccese și a urca în ierarhie. Nu discutăm de revanșă, ambiții sau orgolii contra Cugirului, orice echipă întâlneam vizam toate punctele”, a precizat Marcel Rusu, antrenor ce are întregul efectiv la dispoziție cu excepția apărătorului algerian.

De partea cealaltă, vizitatorii au probleme de lot, cu toate revenirile lui Vitinha și P. Păcurar. Căpitanul Șaucă acuză dureri la genunchi și are șanse reduse de a fi recuperat, iar pe lista incerților se mai regăsesc Csapo, Udrea sau Tăban.

“Nu contează ce s-a petrecut în precedentul duel, acum datele problemei sunt schimbate din toate punctele de vedere. Jucăm în deplasare, adversarul, rănit în orgoliu, vine după eșecuri, însă noi ne propunem să luăm puncte”, a menționat Lucian Itu. După această confruntare, cugirenii vor disputa 3 întâlniri pe teren propriu.

În toamnă, în octombrie, pe “Cetate” a fost un adevărat “thriller”, în succesul gazdelor, 3-1 (0-1). Cugirenii au terminat cu doi oameni mai puțin, au incrimnat arbitrajul (au solicitat eliminarea lui Benkirat când aveau avantaj), iar amfitrionii au reușit o “remontada” în ultima jumătate de oră (două duble lovituri pentru adversari, în doar 3 minute, penalty-uri transformate și eliminările lui Boldea, respectiv Vitinha!). Acest insucces a pus punct hegemoniei Metalurgistului în Alba, ce adupa 4 ani și jumătate și 18 dueluri fără a pierde!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea