Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 17.00, CSO Cugir – Industria Galda de Jos | Sub Drăgana, duel disproporționat între conjudețene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, de la ora 17.00, este un disproporționat derby “de Alba” sub Drăgana, între conjudețenele aflate la extremitățile ierarhiei Seriei a 9-a a Ligii a 3-a: CSO Cugir (locul secund, 29 de puncte) și “lanterna roșie” Industria Galda de Jos (numai 4 puncte).

Antrenorul oaspeților, Ștefan Fogoroși, supărat de o glumă greu de digerat, făcută în 1 aprilie de conducători în presa locală, prin care se anunța că este demis, este decis să nu se prezinta la meciul de la Cugir, încheindu-se colaborarea după trei etape!

Se anunță o confruntare cu o favorită netă, gruparea “roș-albastră”, ce a legat două succese consecutive și a luat o opțiune aproape decisivă în privința prezenței la barajul pentru promovarea în eșalonul superior (la șase puncte de Unirea Ungheni și la nouă de Avântul Reghin). Ultima clasată încearcă să se autodepășească în fiecare joc, însă are șapte eșecuri la rând, iar o nouă înfrângere ar însemna retrogradarea din punct de vedere matematic cu 4 runde înaintea finalului stagional (deși e foarte posibil ca toamnă să activeze tot în eșalonul terț, ținând cont de problemele existente la nivelul reluării Ligii a 4-a).

În tur a fost 4-1 pentru vizitatori, ce domină raportul jocurilor directe, început în 2014, cu un 0-0 la Galda de Jos, meciul de debut al Industriei în Liga a 3-a. Au fost 8 întâlniri, dintre care Cugirul a câștigat cinci (succese în ultimele 4 confruntări), s-au mai înregistrat două remize, și o singură izbândă a “galben-albaștrilor”, 3-2 în deplasare, în 20 aprilie 2018. Cele două combatante s-au duelat în intersezon, într-o dublă de verificare, scor 2-0 la Cugir și 1-1 la Galtiu. Amfitrionii nu pot conta pe I. Grozav – suspendat, Șaucă – încă nerefăcut complet, însă revine Fl. Sandu (vindecat după infectarea cu COVID-19). De partea cealaltă vor absenta Goguța și B. Popa (depistați pozitiv), Coltor (probleme cu serviciu), Pisoiu (nu s-a mai prezentat) și Potopea (probleme personale).

Nicidecum nu vrem să ne credem învingători înaintea meciului, chiar dacă există această diferență de puncte și locuri din clasament. Suntem optimiști, dar în același timp abordăm întâlnirea la modul cel mai serios posibil, cu concentrare și determinare”, a precizat antrenorul Lucian Itu, și el apt de joc, după ispășirea suspedării de trei etape în urma eliminării din întâlnirea cu Sănătatea Cluj.

Am spus-o și o repet: CSO Cugir reprezintă, din punctul meu de vedere, cea mai bună echipă din serie, cu fotbaliști valoroși și experimentați. Știm ce ne așteaptă, noi suntem amatori, cu două antrenamente săptămânal, dar intenționăm să ne ridicăm, pe cât posibil, la nivelul unui asemenea duel”, a spus Ștefan Fogoroși.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea