Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, ora 14.00, sub Drăgana, Metalurgistul Cugir – FC Zalău *După două eşecuri, e nevoie de victorie!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În scădere de turaţie, după două eşecuri consecutive, ambele la două goluri diferenţă, 1-3 acasă cu liderul Naţional Sebiş şi 0-2 la Jucu, formaţia de sub Drăgana nu se simte confortabil la ora disputei cu FC Zalău.

Prima dispută internă programată într-o zi de sâmbătă, coincide cu „Luminaţia”, eveniment religios tradiţional în Ardeal la începutul lunii noiembrie. Meciul dintre Metalurgistul Cugir (locul 3, cu 16 puncte) şi FC Zalău (poziţia a 7-a, cu 11 puncte) reprezintă în fapt ultimul joc din ţintarul turului în Seria a 5-a (eşalonul terţ continuă însă până în 6 decembrie). „Non c’è due senza tre” este proverbul italian (în traducere, nu este doi fără trei) care sub nicio formă nu trebuie să-şi găsească acoperirea în deznodământul meciului din etapa a 11-a din Liga a 3-a, pentru unica reprentantă a judelui în fotbalul românesc.

*Fără Itu

Dacă zălăuanii lui Vasile Jula (fostul fundaş al lui CFR Cluj) nu contează pe Ardelean şi V. Negrean – suspendaţi, probleme de lot sunt şi în tabăra nou-promovatei cugirene, cu absenţele numite D. Grozav (plecat în Anglia), D. Lupşan (nu s-a mai prezentat în urma acelui episod controversat) şi L. Itu (accidentat, şanse puţine de recuperare). „Categoric va fi o întâlnire dificilă pentru noi, FC Zalău nu a avut un parcurs strălucit până în prezent, iar noi traversăm o perioadă nefastă. Trebuie să câştigăm toate punctele, avem o datorie morală faţă de public, după acel eşec cu Naţional Sebiş. Sper să fie un avantaj faptul că vom susţine sâmbăta partidele de pe Arena «CSO» şi îmi doresc să le oferim o bucurie suporterilor noştri”, a declarat antrenorul Marius Opric

*Zălauanii vor puncte…

Conform informaţiilor publicate de www.sportulsalajean.ro, până acum, pe terenuri străine, “alb-albaştrii” au dezamăgit, astfel că din patru deplasări, Cosmin Sabou şi colegii săi au contabilizat doar un singur punct. Vor încerca să spargă gheaţa, sâmbătă, sub Drăgana, dar misiunea le va fi foarte grea, mai ales că, din start, antrenorul zălăuan nu va putea beneficia de aportul lui Vlad Negrean şi Codruţ Ardelean, ambii suspendaţi după meciul cu Sebişul.  Referitor la adversara Zalăului, să spunem că a avut un parcurs bun în prima parte de sezon, dar s-a stins pe final, când a înregistrat două eşecuri, atât pe teren propriu cu prima clasată, cât şi în deplasarea de la Unirea Jucu. Clasaţi pe podium cu 5 puncte peste FC Zalău, elevii lui Marius Opric speră să iasă din pasa proastă, astfel că se anunţă un meci interesant, de la care FC Zalău vrea puncte, pentru a ţine aproape de un loc ce asigură prezenţa în play-off.

“În această serie nu există diferenţe mari de valoare între echipe şi orice e posibil. Mergem după puncte la Cugir şi sperăm să avem parte de un arbitraj corect. Întâlnim o echipă bună, care a avut rezultate bune, dar care este de bătut”, e-a declarat preşedintele Ioan Morar. Aflat în faţa unei noi situaţii delicate, Vasile Jula va fi nevoit să improvizeze, la fel ca şi la meciul cu FCM Baia Mare, dar speră ca şi de această dată, cei care vor intra pe teren să dea randament maxim.

”Am mai trecut prin momente de acest gen, dacă ne aducem aminte de meciul cu Baia Mare. Atunci cu improvizaţiile care s-au făcut a ieşit bine şi sperăm să iasă şi de această dată. Jucătorii care intră trebuie să dea totul şi să demonstreze că sunt soluţii pentru echipă”, a mărturisit Vasile Jula.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea