Sâmbătă, ora 14.00, CSO Cugir – Unirea Alba Iulia | Ce derby “de Alba” ne așteaptă sub Drăgana!!!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Derby “de Alba” ce se anunță incitant sâmbătă, 14 noiembrie, de la ora 14.00, pe “Arena CSO”!!! Gruparea de sub Drăgana, poziționată pe treapta a doua a podiumului (cu 19 puncte), vine după o săptămână de pauză forțată (meciul cu Sănătatea Cluj, amânat pentru miercuri, 18 noiembrie) și două jocuri externe în care a scos un punct și a suferit întâiul eșec stagional, la Dej.

De partea cealaltă, Unirea Alba Iulia (locul 5, 13 puncte) nu poate uita umilința din urmă cu două luni, un 1-4 usturător în propriul fief (când a deschis scorul, dar a rămas în inferioritate în minutul 49, la eliminarea lui Scrob), “alb-negrii” adunând trei jocuri fără să piardă și 7 puncte, înaintea acestui duel al orgoliilor, la finele căruia vor intra în vacanță. Adrenalină mai adaugă și prezențele în formulele adverse ale ex-uniriștilor I. Grozav, P. Păcurar și Vitinha, respectiv ale fraților cugireni Marian și Mario Codrea.

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Amfitrionii, iarăși cu probleme de efectiv

Dacă vizitatorii au o singură absență (Zsigmond – suspendat, reintră Fetița), în schimb în tabăra amfitrionilor sunt numeroase probleme de efectiv. Și-au revenit, după accidentări, M. Lupu și Vitinha, dar nu vor fi disponibili Șaucă (operat de ocluzie intestinală), Toilă și Casian (suspendați). Cu sufletul la gură au așteptat cugirenii rezultatul testelor recente împotriva COVID-19, în condițiile în care sperau să recupereze măcar câțiva de pe lista “pozitivilor”, ce-i cuprinde pe antrenorul jucător Lucian Itu, alături de Șuteu, Cioargă, N. Bănică, R. Trif, L. Contra sau D. Rus. însă veștile nu au fost bune. “Până la meci, să trecem cu bine de problema cu testele, care efectiv a ajuns mai importantă decât partida în sine. Duelurile cu Unirea Alba Iulia, indiferent de poziția din clasament, au avut ambiții suplimentare și orgolii. Sut convins că așa va fi și acum, la această dispută interjudețeană”, a spus Lucian Itu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

*”Alb-negrii” vizează revanșa!

Suntem concentrați, mai ales că plecăm ca outsideri împotriva unei echipe mai bune, ce a avut un tur foarte reușit. Avem moral și încredere după seria de trei jocui în care nu am pierdut și știm că avem argumentele noastre pentru a câștiga. Când vorbim despre Cugir- Alba Iulia știm ce înseamnă o asemenea confruntare. Ne dorim să dovedim că în tur a fost un accident, să arătăm că acel scor nu arată diferența reală dintre echipe”, a declarat Adrian Bicheși, fost în anii 2000 pentru jumătate de an, coleg în vestiar cu Lucian Itu… la Metalurgistul Cugir.

De la revenirea pe a treia scenă scenă, formația din Cetatea Marii Uniri a câștigat o singură dată împotriva rivalei din Cugir, din 6 jocuri susținute. A fost un 2-1, pe “Cetate”, în 8 septembrie 2017 (goluri I. Grozav, actualmente în “roșu-albastru”, și Davidaș, respectiv Făgărășanu), când gazdele au răsturnat tabela în câteva zeci de secunde. A urmat remiza albă din retur, un alt 0-0, la Alba Iulia, și 0-2 la Cugir (ediția 2018/ 2019), 1-1 acasă în toamna trecută și acest șocant 1-4 din 12 septembrie!

Dan HENEGAR