Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 14.00, CS Hunedoara – Unirea Alba Iulia | Misiune imposibilă pentru “alb-negri” împotriva liderului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Runda a 13-a a Seriei a 9-a din eșalonul terț propune sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 14.00, pe Stadionul “Michael Klein” o întâlnire disproporționată, între echipe situate la polii opuși ai ierarhiei, despărțite de 29 de puncte!

Liderul CS Hunedoara conduce autoritar, îndreptându-se fără emoții spre promovare, după un parcurs de senzație (numai două puncte irosite în acest sezon, prin remiza de la Ocna Mureș) și 6 victorii consecutive. Formația lui Florin Maxim, în efectivul căruia se regăsește și zlătneanul Antonio Bradu, face parte din grupul select al celor trei echipe de pe a treia scenă ce nu au pierdut în acest sezon, acumulând 34 de puncte din 36 posibile, alături de Progresul Spartac (Seria a 4-a) și CSM Reșița (Seria a 7-a). Dominația copioasă a Hunedoarei este evidențiată de golaverajul de până în prezent, 44-12, cu cea mai bună defensivă a seriei și cel mai bun atac dintre cele 100 de formații de pe a treia scenă. În tur, pe “Cetate”, acum două luni, CS Hunedoara a făcut scor, 5-0, cu un hat-trick Hergheligiu (al doilea marcator al seriei), administrându-le oponenților cea mai usturătoare înfrângere stagională. De partea cealaltă, “alb-negrii” se consolează amar că au predat “lanterna roșie” la golaveraj, abia adunând 5 puncte. Penultima în ierarhie, amenințată cu retrogradarea și scadența memoriilor foștilor echipieri (termen de plată 24 noiembrie, în caz contrar urmând sancțiuni drastice și depunctare), gruparea din Cetatea Marii Uniri are două puncte luate în ultimele 7 dispute (remize albe acasă), o singură victorie în acest campionat, cea mai modestă ofensivă (7 reușite) și mai bine de 4 meciuri de când nu a înscris!

Contextul este dificil pentru noi, dar în același timp e lăudabilă implicarea jucătorilor în procesul de pregătire. Meciul este unul dezechilibrat, cu o favorită certă, o formație foarte bună pentru acest nivel, cu aspirații justificate de mărire. Așa cum i-am felicitat pe jucători după prestațiile de la Cugir și cu Viitorul Cluj, aș vrea să o fac și acum, să fim mulțumiți că am dat tot ce puteam oferi. Este o chestiune de mândrie personală, să ne ridicăm la nivelul unui oponent superior, să nu ne facem de râs”, a punctat antrenorul Valentin Sinescu.

La acest meci, în care sunt cotați cu șanse infime, vizitatorii nu pot conta pe Fetița – suspendat, F. Morar și Ciorgovean – accidentați de durată, Haj – învoit pentru probleme personale (Cl. Morariu și Bakcsi – recuperabili). Este ultima deplasare a anului pentru albaiulieni, pe care îi așteaptă două dueluri acasă, cu Sănătatea Cluj și Sticla Turda, colegele de suferință din subsol. Acum, un an, lângă furnale, în 7 noiembrie 2020, a fost 1-1 (1-1), goluri D. Creciunesc (39) și M. Codrea (10), însă datele problemei sunt fundamental schimbate, la unii în bine, la alții mult în jos, cu puțini combatanți ce se mai regăsesc în prezent în cele două distribuții.

Foto, arhivă: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea