Sâmbătă, la ora 15.00, Industria Galda de Jos – Unirea Alba Iulia | Derby-ul “de Alba”, prilej de reabilitare pentru conjudețenele cu foame de puncte

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 15.00, se dispută un nou derby “de Alba”, confruntarea între Industria Galda de Jos și Unirea Alba Iulia, meci contând pentru runda a 7-a a eșalonului terț.

Este un joc în care fiecare combatantă încearcă să caute reabilitarea, situația din ierarhie fiind critică. Industria Galda, ce nu a jucat etapa trecută din pricina coronavirusului (restanța cu Sănătatea Cluj, în 28 octombrie), este singura din Seria a 9-a ce nu a câștigat în această toamnă, “lanterna roșie” având un singur punct și 4 înfrângeri succesive.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Nici la “alb-negri” lucrurile nu stau cu mult mai bine: poziția a 7-a, cu șase puncte, patru eșecuri în ultimele 5 dispute, dezamăgiri la Ocna Mureș (1-2 cu “Soda dragă”) și mai ales pe “Cetate” cu Avântul Reghin (1-4!!!). De-a lungul anilor au fost multe schimburi de jucători între cele două conjudețene, iar în acest moment sunt în postura de a îmbrăca tricoul adversarilor Căt. Suciu, Petruse, Frențiu, Vonya sau Haiduc (componenți ai Unirii, la diverse niveluri, unii la juniori) – Industria -, respectiv D. Lupșan, Circov și Adam (foști până în vară la Galda de Jos).

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Probleme de efectiv există în ambele tabere: Baghiu (depistat pozitiv), P. Muntean (accidentat), Goța (probleme medicale), Puha (durereri de spate) – la gazde (revine Cunțan), S. Fulea (suspendat), Scrob (depistat pozitiv), Ad, Matei (indisponibil), Bucurică și Joldeș (în urmă cu pregătirea), refăcându-se Guț – la oaspeți. Ultimul duel direct, la Galda de Jos, în mai 2019, a fost unul interzis cardiacelor, “galben-albaștrii” câștigând cu 2-1 într-un final nebun, lovituri libere fabuloase D. Lupșan și Circov, actualmente în distribuția albaiuliană.

Mai sunt două zile până la meci, deci o perioadă de timp destul de lungă, în care se pot întâmpla multe, mai ales în vremurile pe care le trăim. Rezultatul va depinde mult de ce jucători vor fi apți să intre în teren, dar eu și băieții suntem datori să fim optimiști, să ne antrenăm bine și să credem în șansa noastră”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

*Ultimatum pentru uniriști

După înfrângerea cu Avântul Reghin, uniriștii au avut o ședință cu oficialii clubului și li s-a transmis că deocamdată nu au fost luate măsuri, dar trebuie să învingă la Galda, întrucât nu se mai tolerează un rezultat negativ (în traducere, un ultimatum atât pentru jucători cât și pentru banca tehnică), dar momentan se dorește liniște la nivelul echipei, fără o presiune suplimentară!

În primul rând am încredere în jucători că vor răspunde bine după un rezultat negativ, de fiecare dată au avut orgoliu și au reacționat după jocuri slabe. Suntem foarte concentrați, întâlnim o echipă redutabilă, incomodă, apăsată de ultima poziție. Cu siguranță duelul va fi mai greu decât ne închipuim, întrucât împotriva Unirii fiecare adversar se motivează suplimentar”, a spus Adrian Bicheși.

La Galda de Jos, “principalul” unirist a cunoscut bucuria primului succes în Liga a 3-a (3-0 în martie 2018), dar și decepția jocului din primăvara anului trecut, acel 1-2 halucinant!

Dan HENEGAR