Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, la ora 11.00, FC Unirea Alba Iulia – FC Argeş. Ultima reprezentaţie, una tristă, pe „Cetate”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În tur se gândeau la locul trei, acum au alunecat abrupt în ierarhie şi aşteaptă tragerea cortinei, sub apăsarea dezamăgirilor, problemelor financiare şi incertudinii în privinţa viitorului. Vecine de clasament, însă la depărtare mare de gloria de altă dată, FC Unirea Alba Iulia (locul 10, 32 de puncte) şi FC Argeş (locul 9, 39 de puncte) sunt faţă-n faţă sâmbătă, în etapa a 28-a, la ora 11.00 pe „Cetate” (observator C. Pintilie Rm Vâlcea), în fapt ultima reprezentaţie acasă a „alb-negrilor” în acest campionat, în faţa puţinilor fani, supăraţi de căderea în abis a favoriţilor. Dacă trupa lui Gherman s-a făcut de râs în intermediara de la Deva (a egalat în ultimul minut) şi a strâns numai 10 puncte în retur, trupa din Trivale n-a mai câştigat, pe teren, din 13 aprilie (runda a 21-a), adunând, de atunci, cu excepţia succesului la „masa verde” cu Arieşul, doar două puncte!
*După ruşinea de la Deva, tunurile pe jucători!
După contraperformanţa de la Deva, spiritele sunt inflamate în Cetatea Marii Uniri. Jucătorii se plâng mereu de restanţele financiare, punând rezultatele modeste din primăvară pe seama datoriilor clubului, ce însumează prime şi contracte. „Din punctul meu de vedere, rezultatul cu Mureşul este foarte slab. Dacă îţi baţi joc de fotbal şi de viaţă, cândva plăteşti, dar atunci n-are sens să te plângi. Trebuie să trecem peste probleme, să ne facem datoria până la capăt şi apoi să-ţi primeşti ce ai de primit. Dacă nu realizăm un rezultat pozitiv cu FC Argeş e greu de crezut însă că mai ai ce să ceri”, a afirmat principalul unirist. „Jucătorii să nu uite că suntem în întârziere cu o lună şi trei zile în privinţa contractelor, iar la Unirea e bine comparativ cu alte echipe. M-a deranjat, împotriva Mureşului, atitudinea a cel puţin 7 dintre fotbalişti. La urma urmei, tot ceri, tot ceri, dar mai şi joacă pentru Alba”, a spus tranşant preşedintele Mihai Dăscălescu.
*”Violeţii” piază rea pe „Cetate”
FC Argeş n-a pierdut niciunul dintre duelurile disputate pe arena albaiuliană în ultimul deceniu! Au fost 5 jocuri, toate cu rezultate pozitive pentru piteşteni: două în prima Ligă (5-1 în 2003 şi 3-1 în 2005), unul în cupă (1-0 în 2004, ambele combatante prim divizionare) şi alte două în eşalonul secund (2-1 în 2010 şi o remiză 0-0 în 2007). De altfel în cele 11 întâlniri directe, „alb-negrii” au o unică victorie (1-0, în 2011, ultima rundă, gol în „Trivale” Nicuşor Stanciu) şi trei remize, în tur fiind 1-0 pentru argeşeni. „Îmi doresc să încheiem acest campionat cu o victorie acasă, dar e nevoie ca jucătorii să înţeleagă că nu poţi doar să te prezinţi şi să câştigi, s-a demonstrat şi la Deva. Eu sunt împăcat cu mine, mi-am făcut datoria, important este ce se va întâmpla cu echipa de la vară”, a spus Gherman.
Echipa probabilă: Pascal – Schuller, I. Şerban, Bumbac, M. Oprea – Cl. Oara, Negură, Pleniceanu, M. Petrescu – S. Mureşan, Pecarov.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea